Hirdetés

A Vivo V30 az első Snapdragon 7 Gen 3-as telefon Kínán kívül

Korrekt felső-középkategóriás szettet kínál a BBK-s márka.

Tavaly novemberben mutatta be a Qualcomm az új, 4 nanométeres Snapdragon 7 Gen 3-as szettet, melyre azon novemberben le is csapott a Honor 100, megszerezve a világelső címet. A Honor 100-as viszont Kínában marad, így az első, globálisan elérhető Snapdragon 7 Gen 3-as telefon címe megmaradt a Vivo V30-nak, melyet a BBK-s márka Indiában, Indonéziában, Thaiföldön, Malajziában, Hong Kongban, Szingapúrban, Pakisztánban, Egyiptomban és az Egyesült Arab Emírségekben piacra dob hamarosan. A Vivo összesen harminc országban történő forgalmazást ígér, így lehet, hogy Európába is eljut majd a készülék a későbbiekben.

A Vivo V30 elölről a GSMArena fotóján
A Vivo V30 elölről a GSMArena fotóján (forrás: GSMArena) [+]

A telefon megjelenésében a Vivo S18-at hasznosítja újra, előlapján egy 6,78 hüvelykes és 120 Hz-es AMOLED kijelzővel, melybe integrált ujjlenyomat-leolvasó került, szélei pedig íveltek. A hátlapon érdekesség az Aura Light nevű derítőfény és az 50 megapixeles OmniVision OV50E szenzor a főkamerában, mely szintén első Kínán kívül. Az ultraszéles kamera is 50 megapixeles felbontású, ennél csak autofókusz van, a főkamerát viszont OIS is támogatja. Az előlapra is 50 megapixeles egység került, ez is autofókuszos. Érdekesség még a hátlapi kamerarendszer kapcsán, hogy közelség- és színhőmérséklet-érzékelő került bele, amely az Aura Light fényeit a kép vagy videó alanyának távolságához és a környezeti fényekhez igazítja automatikusan az algoritmus szerinti legjobb eredmény érdekében.

Az Aura Light fény
Az Aura Light fény (forrás: Pocketnow) [+]

A Snapdragon 7 Gen 3-ban Adreno 720-as GPU-t találni, a nyolcmagos CPU-ban pedig egy 2,63 GHz-es és három 2,5 GHz-es Cortex-A715, valamint négy 1,8 GHz-es Cortex-A510-es magot találni. A telefon négy kiszerelésben készül: 8/128 GB, 8/256 GB, 12/256 GB és 12/512 GB. A beépített akkumulátor 5000 mAh és 80 wattos gyorstöltés felvételére képes. Az akku mérete ahhoz képest kifejezetten nagy, hogy a készülékház 164,4 x 75,1 x 7,45 milliméteres. A vízállóságon spórol a készülék, csak IP54-et kapott.

Az elérhető színek
Az elérhető színek (forrás: GSMArena) [+]

Megvan az NFC, a Bluetooth 5.4, az 5G és Wi-Fi 6 modem, valamint az Android 14-es rendszer Funtouch OS kezelőfelülettel.  A Vivo azt ígéri, hogy 50 hónapon keresztül tökéletesen sima élményt biztosít majd a készülék, ami elég furcsa megfogalmazás, de 4 év szoftveres támogatásra lehet talán lefordítani. A telefon fekete, kék, fehér és világoszöld hátlappal készül, árat egyelőre nem közölt a gyártó, csak annyit, hogy piaconként eltérő összeget kér majd el a V30-ért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Vivo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés