Komoly sikert vár a Samsung a Z Fliptől

A Galaxy S20 startja viszont nyögvenyelősebb, és ezért nem csak a koronavírus okolható.

A minap teszteltük le a három Galaxy S20-at és a Galaxy Z Flipet, illetve nemrég írtuk meg, hogy a Samsung felpörgeti a hajlítható kijelzők gyártását. A dél-koreai Gumi városában működő összeszerelő üzem is újra munkálkodik a koronavírus miatti kényszerleállás után, a Digitimes szerint pedig szükség is lesz a kapacitásnövelésre, mert a Z Flip különösen népszerűnek ígérkezik - legalábbis hajlítható kategóriában.


A Z Flip lehet az eddigi legnépszerűbb hajlítható kijelzős telefon [+]

Március végéig, csak Dél-Koreában 100 ezer Z flip kerülhet polcokra, amelyek egyébként jelentős részben virtuálisak lehetnek a vírus és a polgárok korlátozott mozgása miatt. Világszerte pedig félmillió darabot szállíthatnak le ugyanebben a hónapban, 2020 egészét tekintve pedig 2-2,5 milliót a mutatós ketyeréből. Persze a leszállítás nem egyenlő az eladással, és a Z Flip félmillió forintos hazai ára elég ijesztő lehet határozott szimpátia esetén is.


Az S20 Ultrába a Samsung tényleg mindent belepakolt, viszont elképesztően nagy és drága lett [+]

Az új forma mindenesetre meglehetősen figyelemfelhívó, a Samsungnak inkább a Galaxy S20-ak értékesítésével gyűlhet meg a baja. A vírus mellett a trió borzasztóan drága kezdőára indokolhatja, hogy Dél-Koreában 50%-kal esett az előrendelés az S10 famíliához viszonyítva. A Samsung legjavát kétségtelenül a 108 megapixeles kamerával és periszkópos zoomlencsével szerelt S20 Ultra nyújtja, ám ezért már félmillió forintot kell otthagyni, miközben az elődök féláron is roppant versenyképesek.

A koronavírus mellett az elődmodellek kellemes ára is nehezítheti az S20 eladásait
A koronavírus mellett az elődmodellek kellemes ára is nehezítheti az S20 eladásait [+]

Nyilván rosszkor ütött be a koronavírus és a hozzá kapcsolódó gazdasági megtorpanás, ugyanakkor az 5G érával márkától függetlenül egekbe szöktek a csúcsmobilok árai, éppen akkor, amikor a piac szűkülni kezdett, és egyre hosszabb ideig marad használható egy vásároló birtokában lévő telefon, főleg ha csúcskategóriás.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Z Flip - a kagyló újjászületése

    Olyan természetes, annyira adja magát, hogy nem is kérdés, hogy a Z Flip formája újra divatba fog jönni, ha már elviselhető áron tudnak a cégek hajlítható kijelzős termékeket gyártani.

  • Samsung Galaxy Fold - hajtsatok!

    A Samsung első, összehajtható kijelzővel rendelkező okostelefonja hosszas vajúdás után piacra került nálunk is. De megér ez ennyi pénzt? (Nem.)

Hirdetés