A Z Fold 2 mindenben jobb, mint az első hajlíthatós Samsung

Az első Fold egy különleges telefon, de az utódja ott javult, ahol a leginkább szükséges volt.

Bár nem volt teljesen biztos, hogy a Note20 készülékduó, a két Tab S7, a Watch 3 és a Buds Live mellett szorítanak-e helyet a Z Fold 2 bemutatójának, a Samsung mégiscsak bejelentette az immáron harmadik olyan telefonját, amely hajlítható kijelzővel rendelkezik. Az első Fold eleinte csak a Huawei Mate Xs árnyékában játszott, de aztán a kínai cégnek keletkezett más problémája is, mint az, hogy a kifelé hajló kijelzős csúcsmodellt bemutassa, szóval a Fold igazából megnyerte ezt a csatát. Piacra került, nagyon nem volt olcsó, de meglepően jól bírja a strapát, működik és még mindig rácsodálkoznak az emberek.


[+]

Ezt követte a Z Flip, ami inkább a kagylótelefonok újragondolásának iskoláját követte, itt már kevésbé látszott a hajlítás csíkja, olcsóbb is lett némiképp, de azért még mindig elég exkluzívnak számít. A Z Fold 2 (és innentől eléggé úgy fest, hogy a hajlítós cuccokat a Samsung a Z jelzéssel látja el) gyakorlatilag az eredeti Fold koncepcióját csiszolta a legfontosabb pontokon olyanra, amilyennek lennie kell, viszont egyelőre még sok adatot nem tudunk, amit viszont igen, az biztatónak tűnik.


[+]

Egyrészt jelentősen megnőtt a külső kijelző, amely az első Fold egyik gyenge pontja volt, most szinte a teljes fedlapot kitölti a 6,2 hüvelykes AMOLED panel. Éppen ezért elöl egy középső kameralukba rejtették a szelfimodult, hiszen most tényleg nincsenek kávák. Maradt az oldalsó ujjlenyomat-olvasó is, a zsanér pedig továbbra is rejtett. Jack csatlakozó ezúttal sincs, hangszóró is csak felülre jutott.


[+]

Kinyitva is nagyobb a megjelenítő, ezúttal 7,7 hüvelyken terül el 1536 x 2152 képpont, egyelőre úgy tudni, hogy ez is egy AMOLED panel, amely 120 Hz-es képfrissítésre képes. Eltűnt az ordas nagy notch, ami az elődmodellt annyira elrondította, helyette itt is kameralukat fogunk találni. A hardver a hírek szerint a Qualcomm Snapdragon 865+ köré épül, 12 GB RAM és 512 GB tárhely van mellérakva.

Most is három kameránk van hátul, de a fő modul 64 megapixeles, quad-Bayer szűrős szenzor, mellette egy kétszeres zoomra képes, 12 megapixeles tele lencse látszik, a harmadik egység pedig egy ultraszéles kamera, ahol szintén 12 megapixeles a felbontás. Ebben nincs optikai stabilizáció, a másik kettőben van. Az akkumulátor kapacitása szinte megegyezik (4500 mAh), az áráról pedig egyelőre csak becslések vannak, minimum 2000 eurót fognak érte kérni, ha megjelenik, de lehet, hogy erre még néhány hónapot várni kell, ez most csak az előbemutató volt, később lesz végleges a specifikáció is, bár a fentieket már több forrás is megerősítette.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés