A ZTE gyárthatja a következő YotaPhone-t

Szeptember 15-én a YotaPhone-okat gyártó Yota Devices és a ZTE egy megállapodási szerződést írt alá, amiből kiderült, hogy a következő YotaPhone készülék (ami elképzelhetően YotaPhone 3 névre hallgathat majd) a ZTE szingapúri gyárában fog készülni. A szerződés tartalmazza, hogy a különleges kiadások továbbra is Oroszországban kerülnek összeszerelésre, a szingapúri gyártósorok pedig lassan el is indíthatják a termelést, hiszen 2016 első negyedévétől elérhető lesz az új YotaPhone, aminek első hullámában 100 000 legyártott példány szerepelhet.

YotaPhone 2
Mindnyájunknak nagyon tetszett a YotaPhone 2. [+]

A megállapodás hátterében egyértelműen gazdasági okok állnak, a gyártási költségek több mint 30%-kal csökkenhetnek, ez pedig a készülékek végfelhasználói áraira is hatással lehet, ami nagyban segítheti a hátlapi e-ink kijelzős mobil elterjedését.

Előzmények

  • YotaPhone 2 - nagy orosz forradalom

    Teljesen egyedi és roppant ötletes volt az előző Yotaphone is, de akadtak bőven hibái. A második generáció rengeteget javult, de még mindig nem tökéletes.

  • YotaPhone C9660 - hátulról jött az ötlet

    Maga a gyártó is azt mondta, hogy csak egy érdekes kísérlet volt az első YotaPhone. De bejött, már a másodikon dolgoznak. Mi az eredeti modellre tettük rá a kezünket.

Hirdetés