Hirdetés

Akciófigyelő: 100 dolláros rollert kínál a Tomtop

Nyilván egy nagyon egyszerű darabról van szó, de ennyiért azért nem rossz ajánlat.

A városi elektromos rollerek ma már ugyanannyira az utcakép részét képezik Budapesten, mint a kutyagumi, vagy a sárga villamos. A rollermegosztó szolgáltatások száma is egyre bővül, a kerékpárutakon állva suhanó emberek látványa megszokott, még ha a hazai szabályozás még a sok-sok ígérgetés ellenére sem volt képes megszületni, jóllehet már évekkel ezelőtt meg kellett volna oldani a problémát. Ez azonban nem ennek az anyagnak a témája, ez ugyanis egy roppant olcsó rollerről szól, amit a Tomtop kínál éppen akciós áron.


[+]

100 dollárért lehet kosárba rakni az E9 nevű masinát, ami minden paraméterét tekintve minimalista. A 150 wattos motor 12 km/h-s csúcssebességet tesz lehetővé, a 2600 mAh-s akkumulátor ma már egy telefonban is karcsú, de ezzel el lehet gurulni mintegy 6 kilométert. 100 kg a terhelhetősége az összecsukható gépnek, amely mindössze 8 kg tömegű, tehát tipikusan arra való, hogy az utolsó kilométereket a buszról/vonatról leszállva ne sétálva abszolváljuk, vagy esetleg arra, hogy az ember kiugorjon vele a közértbe.

A kormánymagasság azért állítható, némi rugózás is belefért, hogy a 8 inches kereken közlekedő eszköz ne legyen annyira spártai a menetkomfort kapcsán, de a fékezés már a hátsó sárhányóra történő ráállással üzemeltethető, noha a 12 km/h-s végsebesség miatt egyébként sem válik egy suhanó szarvassá a júzer. Defektünk nem lesz, mert a gumi tömör, ez gyakorlatilag egy nagyon alapszintű roller, ami lábhajtás nélkül is tud menni rövidebb távokat.

Hirdetés