Hirdetés

Akciófigyelő: Ablakpucoló robotot kínál olcsón a Tomtop

A Liectroux WS-1080 típusszáma ezúttal nem a felbontásra utal.

Pár éve még úgy néztünk az ilyen-olyan kiállításokon az ablakpucoló robotokra, mint furcsa próbálkozásokra, amelyek a kiállított üvegről ugyan nem pottyannak le, de másra nem feltétlenül alkalmasak. Aztán - ahogyan az lenni szokott - egyre inkább fejlődött ez az ága is a technológiának, egyrészt jóval ügyesebb, másrészt pedig jóval olcsóbb masinák léptek piacra, a Tomtop által kínált Liectroux WS-1080 pedig egy kedvező árfekvésű gép, amely ráadásul Bluetooth kapcsolaton keresztül csatlakoztatott okostelefonnal is kommunikál. Ettől függetlenül távirányító is van hozzá, de ideális esetben a készülék közepén levő gombbal indítható a tisztítás.


[+]

Rögtön érdemes azt észrevételezni, hogy a gép nem a parasztházak apró, osztott üvegezésű ablakaira alkalmas, igazán hasznos akkor tud lenni, ha nagy, egybefüggő üvegen dolgozhat, a gyártó szerint maximum 6 x 6 méteres ablakon képes takarítani. A négyzetes alapokra épített masinához sok tartozék jár. A tápkábelhez kapunk egy hosszabbítót, hogy szabadon bejárhasson nagyobb területet is a termék. Kapunk egy ablakra cuppantható fogantyút, amely a készülék biztonsági kötelét tartja, hogy bármiféle probléma esetén ne zuhanjon a földre a berendezés. Jár egy kis, szórófejes üvegecske is hozzá, amellyel a robot aljára rögzíthető pamacsokat érdemes befújni (mosószeres) vízzel, illetve adott a már említett távirányító.

Az áram alatt levő ablakpucoló odaszívja magát az üveghez, majd a megfelelő gomb megnyomását követően elkezdi végigjárni a felületet. A szívóerőt szenzorokkal állítja, az ablak keretén a berendezés csücskében levő kerekek segítségével megy végig, az algoritmus pedig N és Z alakban járja végig az üveget, hogy minden része tiszta lehessen. Mivel a szívóerő állítható, ezért ferde ablakokon is működik, ha pedig elmenne az áram, akkor is képes fennmaradni az üvegen leesés nélkül, mert egy 650 mAh-s akkumulátor is van a gépben pont ebből a célból még 30 percig.

Bár a gyártó 60 dB hangerőt ír, különböző tesztek alapján ez néha 75 dB is lehet, szóval aludni nem feltétlenül fogunk mellette. Mivel a gép csak 9,3 centiméter magas, ezért akár rácsos ablakokat is le tud tisztítani, ha befér a rácsok mögé. Az alkalmazás nem egy összetett valami, gyakorlatilag a távirányító virtuális mása, de lehet rajta az N és az Z alakú takarítás között váltani, ha valamiért az egyiket praktikusabbnak látnánk. A terméket a Tomtop ingyen szállítja 167 euróért (62 ezer forint) cserébe, megrendelni itt lehet.

Előzmények

Hirdetés