Hirdetés

Akciófigyelő: Jelentős kedvezménnyel kapható a csúcs takarítórobot

A Roidmi EVA nem csak porszívóz és felmos, hanem önmagát is tisztítja.

A Xiaomi ökoszisztémájához tartozó Roidmi robotporszívóinak csúcsmodellje a hivatalos hazai forgalmazásban kedvezőbb árat kapott, gyakorlatilag annyiért vehető meg, amennyiért a legtöbb tengerentúli webshop is kínálgatja, csak éppen nincs szállítási költség és 24 hónapos magyarországi garancia is adott a termékhez. A berendezés a Roidmi jelenlegi kínálatának csúcsa, vagyis tud egy-két extrát.


[+]

Alapvetően egy olyan takarítógépről van szó, amelyhez tartozik egy dokkolóállomás is, amely meglehetősen méretes (40 x 38 x 46,5 centiméter) és nem is könnyű, majdnem 10 kilogramm a tömege, de ennek jó oka van. A Roidmi EVA ugyanis nem csak porszívóz, hanem fel is mos, ám sok konkurens modellel szemben nem egy aprócska víztartályt kell töltögetni magán a roboton, hanem a dokkoló tartalmaz két darab négy literes tartályt, az egyikben a tiszta, a másikban a koszos vizet tárolja, a robot pedig a vízcserét mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül megoldja. És természetesen porzsák is van a bázison, amely átlagos használat mellett 60 napnyi szennyeződést tud tárolni.

További trükk, hogy a Roidmi EVA nem csak port és vizet ürít és cserél automatikusan, hanem megtisztítja a felmosópárnákat is, ha úgy érzi, hogy ezek elkoszolódtak, akkor visszatér a bázisra, elvégzi a tisztítást és még egy erős légáramlatot is bevet, hogy meg is szárítsa a párnákat, majd folytatja a munkát. Erre lehet, hogy egy takarítási feladat közben többször is szüksége lesz, mert egy töltéssel 120 percig tud dolgozni a gyártó szerint 180 négyzetméternyi területet feltakarítva, ebben pedig 5200 mAh-s akkumulátor segíti. A gép porszívózó üzemmódban 2 centiméter magas akadályokat is le tud küzdeni, a felmosás során ez 1,5 centire csökken, de a legtöbb küszöbön még így is gond nélkül át tud jutni.


[+]

A 3200 Pa szívóerővel rendelkező berendezés természetesen telefonos applikációval kezelhető, amely integrálható a Google Home, vagy az Alexa ökoszisztémájába. Működés közben automatikusan érzékeli a szőnyegeket, ezeknél növeli a szívóerőt és természetesen inaktiválja a felmosási funkciót, a két felmosópárnát pedig 12 N nyomással préseli a padlóhoz a hatékony felmosás érdekében. A telefonos alkalmazásban az egyes tartozékok állapotát is nyomon követhetjük, de magán a dokkolón is található egy színes kijelző, amely tájékoztat a legfontosabbakról. A kapcsolódó mobilalkalmazásban a szobák takarítási sorrendje éppúgy állítható, mint ahogyan kijelölhetők no-go zónák is takarítási részterületek is. A robot érzékeli nem csak a különböző tereptárgyakat, de azt is fel tudja mérni, hogy átfér-e egy-egy akadály alatt, így elkerülhető, hogy valahová beszoruljon. Érzékeli a sarkokat és azokat is alaposan kitakarítja, a szoftver pedig internetes kapcsolatról tud frissülni, hogy egyre intelligensebb és hatékonyabb módon történhessen a teljeskörű takarítás.


[+]

A Roidmi EVA a gyártó hivatalos, hazai partnerénél 249 990 forintos akciós áron érhető most el, a csomagban nem csak a robot és a dokkoló van benne, hanem természetesen az összes tartozék, 5 porzsák és tisztítókefék is járnak a vásárlónak, hogy jó ideig gondtalanul tudja üzemeltetni a készüléket.

Azóta történt

Hirdetés