Alkalmazásbemutató: 1945: Tokyo Rush

A héten eddig csak androidos alkalmazásokkal foglalkoztunk, úgyhogy úgy éreztük, elérkezett az idő az iOS-alapú programok kipróbálására. A mai versenyzőnk egy repülőgépes-lövöldözős játék, melyet Gunczer Róbert fejlesztett. Az eddigiekkel ellentétben ezért az alkalmazásért már fizetnünk is kell, igaz, csak egy jelképes összegről van szó.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Egy klasszikus shoot'em up stílusú játékkal van dolgunk, ami a levegőben játszódik: mi megállíthatatlanul megyünk előre, az ellenfelek pedig folyamatosan záporoznak ránk. A repülőgépünk automatikusan ontja magából a lövedékeket, így nekünk csak az irányítással és a bombák dobálásával kell foglalkoznunk. A gép helyzetét természetesen érintésekkel befolyásolhatjuk, a képernyő területén nagyjából bárhol lehetünk. A repülőgépünket tovább is fejleszthetjük: vehetünk új fegyvereket, erősebb motort és páncélt, valamint fejlettebb bombákat is.

A kezelőfelület nagyon egyszerű: a képernyő tetején láthatjuk a pontszámra vonatkozó adatokat, alulra pedig a repülővel kapcsolatos dolgok kerültek. Sajnos utóbbi nem éppen szerencsés, ezt a sávot ugyanis mi önkéntelenül eltakartuk az ujjainkkal, így a repcsi viharvertségéről csak a kritikus állapotban megjelenő damaged engine felirat miatt szereztünk tudomást.

A játék grafikája kellemes, az ellenfeleket és a repülőnket felülnézetben látjuk, a hátterek szépen vannak megrajzolva. A robbanáseffekteket és a lövedékeket nem vitték túlzásba, de azért még teljesen vállalható a dolog. A hangeffektek is rendben vannak, a játék saját zenével rendelkezik. A harc kilenc eltérő pályán át zajlik, melyek mindegyikén szembe kell néznünk az aktuális főellenséggel. A három lépcsős nehézségi fokozatnak köszönhetően az újrajátszásban is van kihívás.

A játék elérhető iPhone, iPad és iPod Touch készülékekre, ha azok legalább iOS 3.2-t futtatnak. Az alkalmazás megvásárolható az App Store-ban, az ára 0,99 $, azaz körülbelül 228 forint. További információért a fejlesztő hivatalos weboldalát ajánljuk, ami errefelé található.

Értékelés: 1945: Tokyo Rush (iOS)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 8 / 10 pont 228 forint (katt.)

dr. Kind

Azóta történt

Hirdetés