Alkalmazásbemutató: Asphalt 8

A legutóbbi Google sajtótájékoztatón leplezték le a legújabb Nexus 7 táblagép, mely az elődnél jóval erősebb hardvert kapott. A vas komolyságát többek között az Asphalt széria legújabb epizódjával is promózták, a bemutatón szemet gyönyörkörködtető grafikát láthattak a résztvevők, így nem is csoda, hogy nagy várakozás övezte az új rész megjelenését. Nem is kellett sokat várnunk, néhány napja már iOS és Android alapú eszközökre is elérhető az Airborne alcímmel rendelkező fejezet.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Egy autóversenyről van szó, több különböző játékmenettel, nitróval, óriási ugratókkal és drifteléssel, a recept tehát nem igazán változott. A játék során 47 autót próbálhatunk ki kilenc különféle pályán, többek között Tokio, Izland, Nevada, Barcelona, Velence, London és Monaco utcáin ülhetünk a volán mögé. A játékmenet tehát nem tartalmaz túl sok extrát, egy mezei autóversenyről van szó, melyben nagyokat lehet ugratni. Ilyet rengeteget láttunk már, nyilván amiben az autóversenyek újat tudnak mutatni, az a grafika.

Ezen a téren pedig nem is okoz csalódást az Asphalt 8, a játék igen jól mutat. Bár véleményem szerint a legjobb grafikájú okostelefonos autóverseny koronája továbbra is a Real Racing harmadik epizódját illeti meg, az Asphalt széria legújabb tagja igen szorosan a nyomában lohol. A számos effekt miatt nagy sebességen talán még néhol jobban is mutat, köszönhetően az előszeretettel adagolt motion blur (elmosódás) és lens flare (becsillanás) effekteknek; utóbbi mennyiségét még J. J. Abrams is megirigyelné. A modellek kidolgozottsága is rendben van, a shaderek (különösképpen a tükröződő felületek) remekül néznek ki, az ütközések során látható részecske-effektek szintúgy.

Érdemes egyébként megemlíteni a fizikát is, mely szintén átlagon felüli, ám néha fura dolgokba szalad bele az ember, a szalagkorlátba nagy sebességgel belehajtva például csak az esetek kis százalékában törik totálkárosra az autó. A hangeffektek korrektek, a zenéket szintén ügyesen válogatták össze, az audiovizuális megvalósításra tehát nem lehet panasz.

Fontos kihangsúlyozni továbbá, hogy az Asphalt 8 maximális grafikán történő élvezéséhez viszonylag erős vas kell, én egy új Nexus 7-en próbáltam ki, és bár nagy általánosságban minden rendben volt, nagyobb tömegben azért be tud lassulni a játék. Az alkalmazás 0,99 amerikai dollárba, azaz körülbelül 220 forintba kerül, így maga a játék az alacsonyabb árfekvésű programok között található, ám ha az ember szeretne további pénzt költeni, könnyedén megteheti, az Asphalt 8-ban számos esetben van lehetőség alkalmazáson belüli vásárlásra. Az alapárat véleményem szerint megéri: bár nem emelkedik toronymagasan a vetélytársai fölé, kellemes szórakozást nyújt remek vizuális élmény mellett.

Értékelés: Asphalt (Android / iOS)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 10 / 10 pont 9 / 10 pont 220 forint (iOS / Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Dots

    Az iOS platformon slágernek számító logikai játék nemrég a Play Áruházba is betette a lábát, az androidos verzióval egy új játékmód is napvilágot látott.

  • Alkalmazásbemutató: Reaper

    Hangulatos grafikával érkezik a Reaper, mely az androidos akció-szerepjátékok nem túl népes táborát gyarapítja.

  • Alkalmazásbemutató: Buy me a pie!

    Immár androidos készülékekre is elérhető az iOS platform egyik legjobb bevásárlólista alkalmazása.

  • Alkalmazásbemutató: Space Saw

    A mai cikk főszereplője egy magyar fejlesztésű androidos játék, mely a régen slágernek számító Qix újragondolását testesíti meg.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Észkerék

    Kipróbáltuk a legendás DOS-játék androidos verzióját, mely a klasszikus hangulat mellett felhő alapú pontszám- és feladványszinkronizációt is kínál.

  • Alkalmazásbemutató: Timely

    Bár az ébresztőórák általában nem izgalmasok, van kivétel. A Timely remek felhasználói felületet és korrekt szolgáltatásokat tud felmutatni.

  • Alkalmazásbemutató: Captain Question

    A magyar fejlesztésű Captain Question a telefonhívások előtt és után különféle érdekes információkkal látja el a felhasználót.

  • Alkalmazásbemutató: Usemon

    Rendszermonitorozás felső fokon: a Usemon névre hallgató magyar fejlesztésű alkalmazás grafikonos formában jeleníti meg a terhelést.

Hirdetés