Alkalmazásbemutató: Ball Strike

Bár a folyamatosan a telefonon és számítógépen lógó emberekről a társadalom gyakran nem a legfittebb képet vizionálja, ám az okostelefonok sokrétű felhasználási módjai között az egészséges életvitelt segítő megoldások is megtalálhatóak. A FitMaster Productions névre hallgató magyar cég által fejlesztett alkalmazás is ebbe a kategóriába tartozik, egy kiterjesztett valóság alapú alkalmazásról van szó. A Ball Strike iOS- és Windows 8 alapú készülékekre érhető el, ám fontos kiemelni, hogy a program használatához előlapi kamera is szükséges. Az Apple rendszerét használva egyébként legalább a 4.0-s variánssal kell rendelkeznünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Mint azt a cikk elején is említettük, az alkalmazás kiterjesztett valóságra épül. A program lényege, hogy a felhasználó a készüléktől bizonyos távolságban állva kéz- és lábmozdulatokkal kapja el a megjelenő labdákat. Az eltérő méretű és színű labdákért különböző pont jár: a piros egyet, a kék kettőt, a zöld pedig hármat ér, néha pedig az extrákat érő sárga gömb is megjelenik. A játékban tizenkét eltérő pályát kapunk, illetve elérhető a freestyle mód is, melyben véletlenszerűen jelennek meg a gömbök. A program a menet során számon tartja az elért pontokat és a kihagyott labdák számát, illetve az elégetett kalóriákat is megjeleníti a jobb felső sarokban. Egy kör jellemzően egy kicsit több, mint egy percig tart. A beállítások között kiválaszthatjuk a hátteret, ki- és bekapcsolhatjuk a hangokat, illetve aktiválhatjuk a szellem módot is.

A helyes működéshez néhány dologra érdemes odafigyelni. A legjobb eredményt egy jól megvilágított szobában érhetjük el (ám közepes fény mellett is viszonylag pontos az érzékelés), a készüléket értelemszerűen stabil állapotban kell tartani. A kamerától körülbelül két méterre kell állni; a helyezkedésben segít a képernyőn látható sziluett is.

Az alkalmazás üde színfoltot képvisel a kínálatban, az egyedi ötlet mellé ügyes kivitelezés társult. Természetesen nem az élsportolóknak készült, az irodai munkát végzők számára negyed óra elég lehet a jóleső fáradtsághoz, ám a kényelmes használathoz nem árt bevetni egy nagyobb képernyőt; a telefonok és táblagépek esetében erőteljesen a kis méretű megjelenítőre kell fókuszálni, ami két méterről nem olyan kellemes. Persze mindez orvosolható egy megfelelő kábellel (feltéve, hogy az adott készülék támogatja), ám ez értelemszerűen plusz költséget is jelent. Az app teljes verziója 0,99 amerikai dollárt (azaz körülbelül 220 magyar forintot) jelent, beszerezni iOS alatt ezen a linken, Windows 8 esetében ezen a hivatkozáson lehet; hamarosan a Mac App Store és a Google Play áruházban is megjelenik majd a program. További információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: Ball Strike (iOS 4.0+, Windows 8)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 8 / 10 pont 220 Ft (iOS, Windows 8)

Előzmények

Hirdetés