Alkalmazásbemutató: E-Robot

Új androidos alkalmazással jelentkezett Barta Tamás, az Elixir appcsalád fejlesztője. Az említett szoftverek már több, mint egymillió letöltést számlálnak, remek értékeléssel rendelkeznek, így nem csoda, hogy magasak voltak az elvárásaink az újdonsággal szemben. Nem is kellett csalódnunk, az E-Robot személyében is egy igényes, magas szinten testre szabható programot tisztelhetünk, mely az Elixirhez hasonlóan beépül a rendszerbe.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az E-Robot leginkább a Taskerhez hasonlít, segítségével időzített és állapothoz, eseményhez kötött reakciókra késztethetjük a telefont. Mire is jó ez? Megadhatjuk például, hogy a fülhallgató csatlakozása után induljon el a zenelejátszó, este tíz és reggel nyolc között kapcsoljon néma módba a telefon, a Maps indítása után kapcsoljon be a GPS, vagy hogy hazaérve automatikusan csatlakozzunk a WiFi-hálózathoz. Ez csupán néhány a lehetséges forgatókönyvek között, természetesen sokkal összetettebb feltételeket is meg lehet fogalmazni, a lehetőségek tárháza tehát igen nagy.

Hirdetés

Egy új parancs létrehozásához a jobb alsó sarokban található, New Command feliratú gombra kell bökni. A név megadása után specifikálhatjuk az eseményt (event) és a műveletet (action); előbbi a végrehajtáshoz szükséges eseményt, utóbbi pedig magát a feladatot takarja. Ez azt jelenti, hogy amint bekövetkezik a megadott esemény, azaz igazzá válik a feltétel, a rendszer automatikusan végrehajtja a kapcsolódó akciót. Ehhez egyébként értesítést (notification) és kézi megerősítést (confirmation) is rendelhetünk, utóbbi aktiválása esetén felhasználói visszajelzés szükséges a végrehajtáshoz.

Egyszerre több szükséges feltételt is megadhatunk, mely által komolyabb szűrök létrehozására is van lehetőség. Az eseményeket tekintve összesen több, mint 130 opció áll a felhasználó rendelkezésére, a végrehajtható akciók esetében ez a szám 50-re változik; mindegyikhez számos további paraméter tartozik. Az egyes lehetőségeket kategóriákba sorolva kapjuk (összesen 17 csoporttal számolhatunk), így pár perc alatt átláthatóvá válik a rendszer. A parancsok létrehozásában és a testre szabási lehetőségekben a minden részletre kiterjedő hivatalos dokumentáció segíthet, mely angol nyelven érhető el ezen a linken. Az alkalmazás külső programokkal is képes együttműködni, például az Elixir 2 profilokat is aktiválhatjuk a segítségével.

A felhasználói felület ergonomikus, az app könnyen kezelhető, átlátható, illeszkedik a Google által előírt design-irányelvekhez. Bár egy rendszerprogram esetében kevésbé hangsúlyos a UI grafika, az E-Robot ebből a szempontból is jól vizsgázott, a gyári vezérlők mellett néhány rajzolt ikont is láthatunk. Jópofa funkció a beállítások között található monitorozó is (ez a Teljesítmény pont alatt leledzik); listázza a kiadott parancsokat és egy százalékos értéket, mely azt mutatja, hogy a készenléti idő mekkora részében futott a program. A parancsokról biztonsági mentést is készíthetünk, így ezeket később is vissza lehet állítani. A Történet az előzményeket mutatja, az Beállítások pontban további finomhangolási lehetőségeket találunk, melyek főleg a pozicionáló szolgáltatásokra vannak hatással.

Az alkalmazás magyarul és angolul is tud, a használata ingyenes. Vásárolható Pro verzió is, a 870 forintba kerülő kulcs aktiválása után eltűnik a reklám, az eseményekhez és akciókhoz pedig kondíciókat is lehet rendelni. Utóbbi segítségével egy újabb szűrőt rendelhetünk a parancsokhoz, például megadható, hogy az adott bejegyzés csak hétköznap legyen érvényes. Mindent összevetve tehát egy igényes, összetett és hasznos programmal van dolgunk, melynek helye van a piacon; külön pozitívum, hogy az ingyenes verzió nincs nagyon lebutítva, az alapvető igények kiszolgálására bőven alkalmas. A beszerzéshez irány a Play Store, az alkalmazás ezen a linken érhető el.

Értékelés: E-Robot (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes, Pro verzióval (Android)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Temple Run 2

    A Temple Run második része az elődhöz hasonló sikert aratott, iOS platformon négy nap alatt húszmillióan töltöték le az új verziót.

  • Alkalmazásbemutató: Carbon

    A Carbon egy alternatív Twitter-kliens, mely eredetileg WebOS-en hódított, ám a HP platformjának hanyatlása után a fejlesztők átpártoltak a robotos rendszerhez.

  • Alkalmazásbemutató: Traffi Hunter

    A Traffi Hunter egy magyar fejlesztésű alkalmazás, mely a traffipaxok számon tartásában nyújt segítséget; iOS és Android platformon is elérhető.

  • Alkalmazásbemutató: Cig finder

    A Cig finder névre hallgató alkalmazás a legközelebbi Nemzeti Dohánybolt megtalálásában segíti a felhasználókat.

Előzmények

Hirdetés