Alkalmazásbemutató: Eumet

Tíz fok fölött karácsonykor, mínusz tíz alatt Szilveszterkor – az elmúlt hetek időjárása minden volt, csak nem kiszámítható, éppen ezért a szokásosnál is nagyobb figyelem hárult a tévés, újságokban szereplő, online és mobilokon elérhető időjárás jelentésekre. Az ilyen applikáció egyébként már alapkellék minden okostelefonon, és a nemzetközileg működtetett variánsoknál létezik pontosabb magyar fejlesztés is. Most egy újabb időjárás alkalmazást mutatunk be, méghozzá az ország egyik legismertebb meteorológusának, Aigner Szilárd fémjelzésével.


[+]

Az Eumet különlegessége a szokásos időjárás app és honlap funkciókon túl a 68 éves, a tévés előrejelzésektől visszavonult meteorológus napi videós időjárás jelentése, amit a sokak által kedvelt szakember otthonából végez el minden reggel. A szóbeli előrejelzés mellett animált térképek és egyéb hasznos információk is megjelennek a videókon, amelyeket az alkalmazáson belül vagy az eumet.hu-n is meg lehet tekinteni.


[+]

A videós előrejelzésen túl a szokásos felhozatallal találkozunk az alkalmazást használva, ami egyáltalán nem baj, ma már az ilyen appoknak is kialakult egy rendszere, amibe az Eumet is beleillik. Az androidos alkalmazást elindítva a helyzetünk alapján meghatározott aktuális hőmérséklet, légnyomás, páratartalom és szélerősség értékei jelennek meg, a gyakran frissülő radarkép kíséretében. A további opciókért balra kell simítani az érintőképernyőn. Itt elérhető a szöveges helyi és országos előrejelzés napi, heti és 14 napos lebontásban. A csapadék, a hőmérsékletek és a szokásos információk és grafikonok mellett közlekedésmeteorológiai híreket is kapunk. A kéthetes előrejelzés ikonos formában tekinthető meg a várható hőmérsékletek feltüntetésével.

Az Eumet táblagépes megjelenítéssel is rendelkezik
[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Tovább lapozva a lehetőségek között az Időjárás TV Aigner Szilárddal következik a napi jelentésekkel, majd a biometeorológia előrejelzés, azaz az időjárás-változáshoz kapcsolódó fiziológiai folyamatok és lehetséges panaszok felsorolása. Ugyanitt a várható napi UV-szint, folyóink és tavaink vízhőmérséklete, valamint hazánk és a környező térségek hójelentése is megtekinthető. Bármelyik oldalon lefele simítással frissíthetjük az adatokat.

Az Eumet használatunk során egyszer sem fagyott le vagy okozott kellemetlenségeket, az egyszerű és átlátható kivitel pedig megfelelő alap az időjárási információk gyors eléréséhez. Szívesen látnánk időjárási vagy hőmérsékleti ikonokat az értesítési sávban, figyelmeztetéseket azonban már most lehet kérni egy adott napra, illetve indul egy személyre szabott időjárás előrejelzési szolgáltatás is, amit emailben kell megrendelni. Jó hír, hogy van táblagépekre optimalizált verzió is, amely remekül kihasználja a mobiloknál nagyobb felületet. A Pártai Lucia és Aigner Szilárd által felügyelt, és Kovács Gergő által fejlesztett alkalmazás az EWS, OMSZ és OpenWeatherMap adataira épül, a mostani bemutatót az 1.1.1-es (2015. január 1.) verzió alapján írtuk. A telepítéshez 2.3-as vagy frissebb Android verzióra lesz szükségünk, okostelefonra természetesen a mobilos, táblagépre pedig a tabletes változat települ.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Magyar Logó Kvíz

    Szórakoztató és egyáltalán nem könnyű játék a Magyar Logó Kvíz, aminek a címe mindent elárul. Jó hír, hogy az alkalmazás iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is letölthető.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Laborom

    A magyar fejlesztésű egészségügyi alkalmazással grafikonokon is nyomon követhetjük vérnyomásunktól kezdve vércukorszintünkön át komolyabb laborértékeinket, illetve adatbázisba rendezhetjük gyógyszereinket.

  • Alkalmazásbemutató: rejtett játék a Lollipopban

    Az Android 5.0 egyik rejtett extrája a nyalókás Flappy Bird átirat, hasonlóan nehéz játékmenettel. NAGYON nehéz játékmenettel.

  • Alkalmazásbemutató: Lada Drifting

    Androidos autós szimulátor a mai alkalmazásbemutató témája, amely a magyar Profi-Soft Games fejlesztőcsapat első ilyen próbálkozása.

  • Alkalmazásbemutató: Aspecto Memoria HD

    Magyar fejlesztésű memóriajáték az Aspecto Memoria HD, amely nagy felbontású képekkel és több nehézségi fokozattal kínál egy kis agytornát.

Hirdetés