Alkalmazásbemutató: Horn

Bár néhány éve a mobil játékok még a kétdimenziós pixelháborúkat jelentették, a hardver és a kijelzők rohamos növekedésének köszönhetően ez a szegmens is óriási fejlődésen esett át. Az újdonságokat látva gyakran koppan a padlón az ember álla, néhány alkalmazás nagyjából az előző generációs konzoljátékok szintjét hozza, kis képernyőn igen impozáns látványt keltve. A legújabb trónkövetelő a Horn névre hallgat, a Zynga újdonságában a komoly látványvilág mellett a játékmenet is rendben van.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Bár az első képek és videók egy szerepjátékot sejtettek, valójában egy harmadik személyű kalandjátékról van szó. A főszereplő Horn, a kovácstanonc, aki egy egy napon arra ébred, hogy a faluját fura szörnyek foglalták el. A történet során kiderül, hogy egy átok ül a városkán, melynek következtében a lakók (az emberektől kezdve az állatokon át) robotszerű kőlényekké változtak. Horn tehát útra kel, hogy megtörje az átkot.

A kalandozásaink során három fő tárgy lesz segítségünkre. A kürtön (a horn magyar jelentése) különféle dalokat játszhatunk le, ilyen például a romboló dal, melyet hősünk az első pályák egyikén elsajátít; segítségével falakat és különféle tereptárgyakat pusztíthatunk el. A nyílpuskával távoli célpontokra lövöldözhetünk, illetve néhol közlekedésre is használható a kötéllel szerelt nyilaknak köszönhetően. A kard (és egyéb fegyverek) közelharcra használhatóak; a harcrendszer roppant egyszerű, nagyon gyorsan ki lehet ismerni. Sok variációra viszont nem ad lehetőséget, így egy idő után néhány küldetés unalmas kaszabolásba fullad. Apropó fegyverek: kovácstanonc lévén hősünk képes különféle harci eszközök előállítására (ezekhez többek között kristályok és varázsgolyók szükségeltetnek), melyek nagyban megkönnyíthetik a csatározásokat.

Mint azt a bevezetőben is említettük, a grafika nagyon jóra sikeredett, szép textúrák, kidolgozott modellek és látványos effektek jellemzik a játékmenetet. Ez nem is csoda, lévén a Horn alatt az Unreal motor mobilváltozata dübörög; tesztalanyunk egyébként az első, mely az említett megoldást használja. A pályatervezőket külön dicséret illeti, roppant hangulatos tájakon barangolhatunk, a minőség folyamatosan magas szintű az erdős hegyvidéktől a kipusztult sivatagon át a havas terepig. A szintek viszont néhol tudnak unalmasak lenni, az embernek néha déja-vu érzése támad a tereptárgyakat látva. A hangzást szintén érdemes kiemelni, hallgatható zenei aláfestést és korrekt effekteket kapunk.

Az alkalmazás iOS és Android platformon egyaránt elérhető, előbbi esetben legalább egy iPhone 3GS szükséges, utóbbi pedig minimum 3.2-es Androidot vár el a felhasználótól, illetve egy komolyabb vas megléte sem utolsó szempont. Összességében egy igen látványos és viszonylag hosszú játékidővel kecsegtető programot kapunk, melynek meg is kérik az árát, mindkét platformon 1500 forintba kerül a program. A letöltési linkek az alábbi táblázatban találhatóak.

Értékelés: Horn (iOS 4.0+ / Android 3.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9/ 10 pont 7 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

  • Shadowgun: Dead Zone beta

    A Shadowgun fejlesztői egy ingyenes MMO lövöldözős játékkal készültek, melynek most zajlik a publikus bétatesztje.

  • Alkalmazásbemutató: Puddle

    A kizárólag Tegra 3-mal szerelt készülékekre elérhető játék elsősorban a fizikai modellel szeretne hódítani.

  • Alkalmazásbemutató: Dead Trigger

    A MadFinger Games legújabb játéka remek grafikával és negyven órányi játékidővel kecsegtet, a Tegra 3-mal szerelt készülékeken extra effektekkel.

Hirdetés