Alkalmazásbemutató: Hungry Beagles

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire örülünk a sok magyar fejlesztésnek, hiszen így kis hazánkból is minőségi produktumok láthatnak napvilágot, és fontos hozzátenni, hogy rendszerint az élen is járnak a magyar emberkék az applikációk fejlesztésének minőségében és azok kiadásának számában. Az okostelefonok rendkívül gyors fejlődésének köszönhetően nem csupán a programok, hanem a játékok is komoly szintet értek el, így nem csoda, ha sokan a tömegközlekedési eszközökön, vagy akár a sorra kerülésre várva előkapják mobilkészülékeiket és azokon játszanak. A most bemutatásra kerülő Hungry Beagles a gondolkodni kívánó játékosoknak ajánlott, előrevetítve annyi elmondható, hogy játék közben biztosan senki sem fog unatkozni.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Hungry Beagles Szölke Ervin fejlesztése, aki szerint a játék erős függőséget tud okozni. Az egész dolog lényege, hogy egy beagle-re hasonlító kutyával kell megfelelő tárgyakat mozgatva eljutni a kutyaházhoz. Elsőre talán nem tűnik bonyolultnak a feladat, ám mindenképpen érdemes kipróbálni az úgynevezett Tutorial módot, ahol a program tüzetesen elmagyarázza, hogy mikor mit lehet tenni. Ez abból a szempontból is fontos, hogy megismerjük a játékmódokat, illetve lássuk azt, hogy milyen tárgyakat tudunk mozgatni, de egyáltalán nem elhanyagolható az a tény sem, hogy az apróbb elrejtett sonkákat miként fedezhetjük majd fel.

Vannak ugyanis csontok, melyek összeszedése pontot ér, és minden pályán három darabot találunk belőle. Ez az egyik játékmód, amikor direkt arra megyünk, hogy a leglogikusabb módon tologatva az akadályokat megszerezzük az áhított nyalánkságokat, melyek egyébként akkor is látszanak, ha éppen rájuk helyezünk valamilyen tárgyat. A játék előrehaladtával már akár három kutyával is lépegethetünk, melyek egymástól semmiképpen sem akarnak elszakadni, így Tetris érzés mellett kell ügyeskednünk velük. A short cut módban az a lényeg, hogy mindent figyelmen kívül hagyva a lehető legrövidebb idő alatt, vagyis a lehető legkevesebb lépés megtételével jussunk el a kutyaházig.

A harmadik mód a sonkák megtalálására fókuszál: a húskészítmények csak akkor látszódnak, ha az adott mozgatni kívánt tárgyat ráhelyezzük, vagyis abban az esetben, ha pont nem úgy toltuk el a kockákat, hogy megjelenjen a finomság, akkor bizony nem fogjuk meglátni ezeket. A sonkák megtalálása a bónusz pályák aktiválásához és a száz százalékos mérleg eléréséhez is szükséges. Egy pálya teljes kijátszása tehát eleve nem könnyű feladat, ráadásul három fejezetből gazdálkodhatunk, amiben további 20 pályához férhetünk hozzá, így jelenleg összesen 60 megmérettetés áll rendelkezésünkre. A nagyobb méretű játéktereknél a csíptetéses módszert használhatjuk fel a jobb átláthatóság érdekében, ám ilyenkor már nem árt kitervelni az útvonalat, mert az állandó nagyítás és kicsinyítés zavaró lehet. A grafika egyszerű, nem tartalmaz számottevő effektet, ám egy ilyen játéknál ez egyáltalán nem fontos, hiszen a feladatokra való koncentrálásban egyébként sem segítene túlságosan a túl sok vizuális kivitelezés.

A Hungry Beagles a Google Play Store-on keresztül tölthető le teljesen ingyenesen, így egyáltalán nem kérdés, hogy érdemes-e legalább egy kipróbálás erejéig feltelepíteni. Az első nehézségek után bele lehet jönni a játékmenetbe, egyértelmű, hogy vannak rendesen megterhelő pályák, plusz a teljes kimaxolás is sok időt vesz igény, ám éppen ezért ajánlott foglalkozni ezzel a fejlesztéssel. A Hungry Beagles tehát egyelőre kizárólag Androidra érhető el, letölteni pedig ezen a linken keresztül tudjuk, futtatásához minimum 2.1-es Android verzió szükséges.

Értékelés: Hungry Beagles (Android 2.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Legendd

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Escape

    A mai alkalmazásbemutató újabb magyar fejlesztésről szól, mely elsőre nem épp egyszerű, de éppen ezért sok kihívással kecsegtet.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Temple Run Oz

    A Temple Run sorozat legújabb része követi az eddigi jól bevált receptet, ám a mostani játékban már Óz birodalmának tájain rohangálhatunk kedvünkre.

  • Alkalmazásbemutató: Modern Combat 4

    Napjaink egyik legszebb játékát próbáltuk ki, mely előremutató grafikával és Havok fizikai motorral ugrik a dobogó tetejére.

  • Alkalmazásbemutató: Pitfall!

    Az Activision által fejlesztett Temple Run klón a szintén Pitfall! névre keresztelt Atari-játék 30 éves évfordulójára készült.

  • Alkalmazásbemutató: Critter Fitter

    Mostani alkalmazásbemutatónkban a Critter Fitter nevezetű logikai játékkal foglalkozunk, mely hosszú ideig elgondolkodtatja a játékosokat!

Hirdetés