Alkalmazásbemutató: Idegen Szavak Gyűjteménye

Ma egy hasznos kis programocskát mutatunk be, amely jól jöhet a mindennapi életben. A program teljes mértékben magyar fejlesztésű: az alkalmazást Nyitrai István készítette, a mögötte lévő adatbázist pedig az idegen-szavak.hu weboldal szolgáltatja. A futtatásához egy androidos telefonra van szükség, amely a Google által karban tartott operációs rendszer legalább 2.1-es verziójával van szerelve.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás, mint a neve is mutatja, a hétköznapi magyar nyelvben használt idegen eredetű szavakat gyűjti egy fedél alá. Biztosan mindenki találkozott már hasonlóval könyv formájában (sőt, valószínűleg sokaknak ott figyel a könyvespolcon a kötet); az Idegen Szavak Gyűjteménye mindezt elektronikus formában valósítja meg. A fő funkció természetesen a keresés; a legalább négy karakter hosszú kulcsszó megadása után a jelentés mellett a szavak eredetét és a bejegyzés forrását is láthatjuk. Emellett egy kvízszerű minijátékot is tartalmaz, melyben az idegen szavak terén tesztelhetjük a tudásunkat. Az alkalmazás lehetőséget kínál új szó felvitelére is, ehhez a magyarázat mellett a szó eredetét és a forrást is meg lehet adni. A javasolt szó azonban nem kerül be automatikusan az adatbázisba, a megadott adatokat először kivizsgálják, így biztosítva a tartalom helyességét.

Az alkalmazás megjelenítése kimondottan puritán, ám egy hasonló program esetében nincs is szükség az eye candy-re. Ergonómiailag viszont rendben vagyunk, a funkciókat könnyen és gyorsan el lehet érni, minden a helyén van. A használathoz folyamatos internetkapcsolat szükséges, ám ha minden igaz, hamarosan érkezik majd egy offline verzió is. Jópofa továbbá, hogy a véleményünket és a javaslatainkat is megoszthatjuk a fejlesztővel. A program ingyenes, letölteni a Play Store-ban, illetve ezen a linken keresztül lehet.

Értékelés: Idegen Szavak Gyűjteménye (Android 2.1)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

  • LG blog: Szervizkereső alkalmazás Androidra

    Elkészült az LG legújabb androidos alkalmazása, mely a magyarországi szervizpontok megkeresésében segít.

  • Alkalmazásbemutató: TElvira

    Mára egy androidos segédprogrammal készültünk, amely a MÁV vonatmenetrendeket hozza el a telefonokra.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Hexxagon

    Androidos logikai játékot próbáltunk ki; az ingyenes applikáció magyar fejlesztők keze munkáját dicséri. A programban akár barátaink ellen is kipróbálhatjuk magunkat.

Hirdetés