Alkalmazásbemutató: Into The Dead

Úgy tűnik, zombikkal szinte mindent el lehet adni, manapság az élőholtak menőnek számítanak. Számos film és könyv dolgozta már fel a témát, a játékok terén pedig reneszánszát élik az agyra éhes hullák, szinte heti rendszerességgel jelennek meg a rájuk épülő szoftverek. A mai kiszemeltünk is a lassan már elcsépeltté váló témára épül, ám az Into The Dead színt visz a stílusba.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A program stílusát nehéz meghatározni, egy menekülés közben hentelős játékról van szó. Főhősünk egyedüli túlélőként egy lezuhant helikopter mellett találja magát, minden irányból élőholtak veszik körbe, így nem marad más, mint a futás. Emberünk tehát folyamatosan rohan előre (mindezt egyébként elég jó hatásfokon teszi, száz métert körülbelül hat másodperc alatt abszolvál), mi mindössze a menekülési irányt határozhatjuk meg, a cél átlavírozni a zombihordákon. Ha élőholtba ütközünk, hősünkből rövid úton zombieledel lesz, mi pedig kezdhetjük elölről a menekülést.

Túlélési esélyünket nagyban növelik a pályán elszórtan heverő fegyverek, melyek lefedik a klasszikus hentelős játékok kínálatát, revolvertől minigunon át láncfűrészig mindent megtalálunk. Nem árt viszont spórolni a lövésekkel, a töltényellátás ugyanis véges. A szaladgálás és a küldetések teljesítése során érméket gyűjthetünk (ilyet egyébként pénzért is lehet venni), újabb fegyvereket és a menekülést könnyítő extrákat vásárolhatunk. Utóbbiból egyelőre négy elérhető, megvásárlásukkal plusz töltényhez, 1500 méternyi előnyhöz és több ládához juthatunk, illetve akár kezdéskor is lehet nálunk fegyver. Az egyes küldetéseket teljesítve további játékmódokat is megnyithatunk.

Bár nincs túl sok interakciós lehetőség (mindössze kanyarodni és lőni lehet), az irányításra kapásból négy opciót is kapunk. A döntögetős megoldás adja magát, érintőképernyős megoldásból pedig további három áll rendelkezésre. A grafika rendben van, hangulatos (ám meglehetősen közhelyes) a borús idő és az állandó félhomály, a hangeffektek szintén igényesek.

A játék Android és iOS alapú eszközökre egyaránt elérhető, a Google-féle rendszer esetén legalább 2.3.3-as, almás készüléken minimum 5.0-s verzióval kell rendelkeznünk a futtatáshoz. Az alkalmazás ingyenes, a kipróbálás ajánlott, kicsiny szerkesztőségünk már napok óta ezzel kockul, az utazások átvészeléséhez tökéletes. Letölteni a Play Áruházban és az App Store-ban lehet. Házi rekordunkat Legendd tartja majdnem 6000 méteres eredménnyel.

Értékelés: Into The Dead (Android 2.3.3+ / iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOSAndroid)

dr. Kind

Hirdetés