Alkalmazásbemutató: MetroTime

Ma egy Windows Phone 7-es alkalmazást nézünk meg, melyet az áprilisi Veletech rendezvényen is ki lehetett próbálni. A program Mihály Levente és Martin Anderson keze munkáját dicséri, a MetroTime segítségével asztali órává varázsolhatjuk a mobilunkat. A futtatásához egy Windows Phone 7.5 Mangót futtató telefonra lesz szükségünk, azaz bármely, a redmondi óriás okostelefon-platformjára épülő mobil megteszi.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás funkcionalitása nagyon egyszerű, a program futás közben egy teljes képernyős órát jelenít meg. Bár ez nem hangzik túl soknak, a rivális rendszerek mind rendelkeznek egy-egy gyári programmal, amely kvázi egy asztali órává varázsolja a mobilt, a MetroTime-mal ez már WP7 alatt is meg van oldva. Az app nagyon igényes, a szépen megrajzolt felület teljes mértékben beleillik a Windows Phone 7 felhasználói felületébe, azaz a Metro UI-ba. Hét eltérő óra közül választhatunk: az egyszerűbbek közé a bináris, a klasszikus, a digitális és a hexadecimális kivitel tartozik, a neue analog, az orbits és a typographic személyében pedig egy-egy extravagánsabb ötletet tisztelhetünk. A típus-kérdés eldöntése után háttérképet is választhatunk, a program négy beépített képet kínál fel; sajnos saját fotó használatára nincs lehetőség. Lehetőség van a képernyőzár kikapcsolására is, ekkor a lockscreen helyett is a MetroTime óráját bámulhatjuk. A program különlegessége, hogy az angol és magyar mellett 13 további nyelven beszél.

Az alkalmazás 235 magyar forintba kerül, de egy próbaverzió is elérhető a Marketplace-en keresztül. Utóbbi ugyanazt tudja, mint a fizetős verzió, ám az ingyenesség mellé néhány reklámot is kapunk. Bár az biztos, hogy nem egy must have alkalmazásról van szó, a program igényes és jópofa, az ingyenes próbaverziót mindenképpen érdemes megnézni a megfelelő készülék megléte esetén. Letölteni a Marketplace-en keresztül, ezen a linken lehet, további információért pedig a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: MetroTime (Windows Phone 7.5)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 7 / 10 pont 235 forint

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés