Alkalmazásbemutató: Positive News Reader

A Google márciusban jelentette be a saját fejlesztésű RSS-olvasó megszűntetését. A szolgáltatás 2005-ben indult útjára, egy web alapú RSS/Atom feed aggregátorról van szó, mely 2010-ben androidos alkalmazásként is megjelent a Play Áruház kínálatában. A Google Reader idén július elseje óta nem elérhető, így több millió felhasználó maradt RSS-olvasó nélkül. Ebből persze rendesen profitált a konkurencia, a Feedly felhasználói tábora például 3 millió új taggal bővült a Google Reader elkaszálását követő két hét során. A napokban egy újabb alternatíva érkezett, mely ráadásul magyar fejlesztésű.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Positive News Reader névre hallgató alkalmazást a DroidLabor fémjelzi. A név bizonyára ismerősen cseng a Mobilarena olvasói számára, a csapat egyik munkáját, a BloBrain névre hallgató játékot tavaly nyáron ismertettük lapunk hasábjain. Az alkalmazás számos előre definiált témakört és régiót kínál, de természetesen saját RSS- és Atom-listát is össze lehet állítani. A beállítások tárháza igen gazdag: többek között megadhatjuk az egyszerre megjelenített cikkek számát, testre szabhatjuk a tiltólistát, a letöltendő képek minimális felbontását és a megjelenítés módját is. Érdekes továbbá az úgynevezett positive filter is, melynek erőssége négy lépcsőben állítható a beállítások között. A szűrő, mint azt a neve is mutatja, a pozitív híreket próbálja meg összeválogatni.

Pozitívum, hogy az app ingyenes verziója is teljes mértékben reklámmentes. A pro verzió 300 magyar forintba kerül, ezért cserébe többek között két extra témát, egyhasábos megjelenítési és importálási/exportálási opciót és néhány további beállítási lehetőséget kapunk. A fizetős variánsra az alkalmazáson belül válthatunk át.

Sajnos negatívumok is akadnak. A dupla klikk alapú nagyítás és a hasábok közti lapozás animációját is fel lehetne pörgetni ezek mellett a külső is nagyon szürke és átlagos, egy kis egyediség ráférne a felhasználói felületre.

A funkcionalitás alapvetően rendben van, egyedül a felhő alapú szinkronizálás lehetősége hiányzik, de az nagyon. A konkurencia cserébe nagyon erős, a már említett Feedly mellett a Digg Reader, a Press, a Google Currents és a Flipboard is megbízhatóan el tudja látni ezt a feladatot. Ettől függetlenül azért érdemes kipróbálni az alkalmazást, ha az ember használ RSS-olvasó programokat, könnyen lehet, hogy az egyszerűsége fogja majd meg a felhasználót.

Értékelés: Positive News Reader (Android 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Cover

    A Cover lecseréli a kijelzőzárat az androidos telefonokon, alkalmazásokat ajánlva az aktuális pozíció és idő függvényében.

  • Alkalmazásbemutató: Play NewsStand

    A Google hírolvasójának szerepét a NewsStand veszi át, a már ismert funkcionalitás mellé újakat is kapunk, mindezt új köntösben tálalva.

  • Alkalmazásbemutató: Aviate Beta

    Az Aviate az adott helyzettől függő információkat jelenít meg a főképernyőn, mindezt a Google Now-ra hajazó felhasználói felület mellett.

  • Alkalmazásbemutató: Buy me a pie!

    Immár androidos készülékekre is elérhető az iOS platform egyik legjobb bevásárlólista alkalmazása.

Hirdetés