Alkalmazásbemutató: RunBot

A napokban Android platformra is eléhetővé vált a RunBot, mely hamar felkeltette az érdeklődésemet. A képernyőfotók és a videó alapján ugyanis a képi világában és hangulatában a Mirror's Edge-re hajaz a Marvelous Games újdonsága, ami nálam egyáltalán nem hátrány, hiszen egy nagy kedvencről van szó. Ennek megfelelően kapásból el is indult a telepítés, a játékkal töltött idő során azonban a kezdeti lelkesedés után felemásak voltak a benyomásaim.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A stílust tekintve egy menekülős platformjátékkal van dolgunk. A főhős megállíthatatlanul rohan előre, a felhasználó csak a futás irányát befolyásolhatja, ugorhat, csúszhat, vagy aktiválhatja a pajzsot, ezzel neutralizálva a nagy szaladgálás során felbukkanó akadályokat. A futást néha jópofa, szabadeséshez hasonló jelenete szakítják meg, ekkor a telefon döntögetésével kell kikerülni a csöveket és az egyéb belógó tereptárgyakat. A rohangálás során összegyűjtött világító elemeket két futás között különféle tárgyakra válthatjuk be, ezzel fejlesztve a főszereplő robot képességein. Zárójeles megjegyzés, hogy amúgy történet is van, ami kellően összetett és szövevényes ahhoz, hogy hamarosan a mozivásznon is viszontlássuk: a főszereplő robot öntudatra ébred, megtagadja a parancsait, így menekülnie kell.

Persze egy ehhez hasonló program esetében nem létkérdés az összetett keretsztori, ettől még nyújthatna jó szórakozást a RunBot. A programnak azonban két komolyabb hibája is van. Egyrészt bár hangulatos a grafika (ami leginkább a Mirror's Edge színvilágával vonható párhuzamnak köszönhető), azért nem túl izmos a képi világ, ennek megfelelően komoly ciki, hogy egy Nexus 5-ön rendes akadások fordulnak elő. A másik, talán még égetőbb negatívum a játékmenethez kötődik: a szoftver az első öt-tíz percen át simán le tudja kötni az embert, ám hamar unalmassá válik, az előrehaladás során nem nagyon vannak változások a feladatokban.

A RunBot tehát nem a különösen ajánlott kategória, de ha az embernek tetszett a Mirror's Edge, jó eséllyel a mai kiszemelt is okoz majd pár kellemes percet, vagy legalább felidézi a klasszikust. A program ingyenes (in-app vásárlási lehetőség azonban van), legalább 2.3-as Android vagy 5.0-s iOS szükséges a futtatásához, letölteni az alkalmazásboltokon keresztül (Play Store és iTunes Store) lehet.

Értékelés: RunBot (Android 2.3+ / iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés