Alkalmazásbemutató: The Walking Dead: Season One

A The Walking Dead szavak bizonyára sokak számára ismerősen csengenek, valószínűleg leginkább a 2010-ben útjára indított sorozat miatt. A név azonban jóval többet takar egy tévéműsornál, a sorozat alapját képező képregények mellett egy játék is megjelent hasonló címmel. Utóbbi adja a mai cikk témáját is, a díjnyertes (több, mint 90 médiumtól meglapta az év játéka címet) szoftver ugyanis immár iOS mellett androidos készülékekre is elérhető.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A díjak tengere nem véletlen, a The Walking Dead remek szórakozást nyújt - mondom mindezt úgy, hogy a sorozattól nem voltam elragadtatva. A kalandjátékok sorát erősítő alkotás viszont nagyon rendben van, a rengeteg átvezető animáció miatt kicsit sorozatos jellege van az élménynek. A főszereplő egy Lee nevű egyetemi professzor, akit a játék elején épp börtönbe szállítanak, ám az autó balesetet szenved, hősünk kiszabadul, mi pedig itt csöppenünk az életébe. Két fronton tudunk beleszólni a játékba: egyrészt mi dönthetünk a beszélgetések irányáról, a klasszikus point and click részeknél pedig Lee-t irányítva vihetjük előre a cselekményt, tárgyakat gyűjtve, minifeladványokat megoldva, zombik elől menekülve. A történet folyamatosan bontakozik ki az ember szemei előtt, a döntéseknek valóban súlya van, több esetben szó szerint a társak élete a tét.

Mindezek mellé remek grafika is tásul, a térbeli világ és a képregény jellegű textúrák ötvözéséből általában jó dolgok sülnek ki, esetónkben sincs ez másképp. A kellően izgalmas hangulat megalapozásában a jól megválaszolt hangeffektek is közrejátszanak. Egyedül talán az irányításba lehet egy kicsit belekötni, Lee mozgatása gyakran bénázássá fajul a néhol esetlen kamerakezelés miatt.

A The Walking Dead játékba nehéz belekötni, jelen sorok írójánál betalált a dolog - érekes történet, stílusos grafika és izgalmas játékmenet jellemzi a szoftvert. A sorozat első része ingyenes, a többiért azonban súlyos pénzeket kell kifizetni: mind a négy további epizód egyenként 1126 forintba kerül, a pakkot egyben megvásárolva 3384 forintot kell kicsengetni érte (mindez az androidos verzióra vonatkozik). A futtatáshoz legalább Android 2.3.3-ra vagy iOS 4.3-ra lesz szükség, letölteni az alkalmazásboltokon keresztül, az alábbi linkeken lehet.

Értékelés: The Walking Dead: Season One (Android 2.3.3+ / iOS 4.3)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont Android / iOS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés