Alkalmazásbemutató: ThinkInvisible

Ma egy Android, iOS és Windows Phone platformon elérhető játékot mutatunk be, melyet a Plan B Labs névre hallgató magyar fejlesztői tömörülés rakott össze. Az öt főt számláló csapat több díjat is bezsebelt pályafutása során, a Manzárd Café MagyArt Bélyeggel jutalmazta a Think Invisible-t, a Microsoft Imagine Cup versenyen pedig nemzeti első helyezést ért el a fejlesztőgárda a Learn Invisible szoftverrel. A csapat ezek mellett részt vett a Gamefounders-en is, mely Európa első játékokra fókuszáló befektetői programja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játékot a fejlesztőcsapat az optikai illúzió és minimalista grafika szókapcsolatokkal jellemzi, . A cél, hogy apró részletek alapján a felhasználó kitalálja, mit is ábrázol az adott rajz. Első körben csak egy apró buboréknyit látunk a képből, de nem szabad megijedni, ha ez alapján nem megy: a kijelzőt megérintve újabb és újabb részletek derengenek fel. Igaz, ezáltal a pontszámunk is csökken. Teljes csőd esetén , ekkor viszont nulla ponttal jutalmazza a játék a teljesítményünket.  Helyes megfejtés esetén egy, az adott témára jellemző hangfelvételt hallhatunk.

A felfedésre váró képek számos témakörből kerülnek ki, a rajzfilmfiguráktól elkezdve, a logókon át az épületekig számos eltérő motívummal találkozhatunk a játék során. Jelenleg kilenc szett várja a játékosokat, melyek egyenként kilenc képet tartalmaznak. Az újabb és újabb szériák bizonyos pontszámot begyűjtve válnak elérhetővé.

A megvalósítás kimondottan igényes, a minimalista grafika kifejezés abszolút helytálló. Ízléses felhasználói felület és magától értetődő kezelés jellemzi a ThinkInvisible-t, a ráadásul több platformra is elkészítette a programot. Az alkalmazás elérhető Apple mobileszközökre (legalább iOS 4.3 szükséges, letöltési link itt), Androidot futtató készülékekre (ez esetben legalább 2.1-es rendszerverzióval kell rendelkeznünk, beszerezni itt lehet), valamint Windows Phone 7.5 és 8 alapú telefonokra (telepítés erre). A program mindhárom platformon ingyenes.

Összességében egy színvonalas és szórakoztató játékot kapunk, mely simán le tudja kötni a logikai játékokra fogékony embereket. A ThinkInvisible nemzetközi szinten is simán megállja a helyét, amit a letöltési számok és az értékelések is bizonyítanak; csak így tovább! Érdemes tehát kipróbálni a programot, a letöltési linkek alant láthatóak.

Értékelés: ThinkInvisible (Android 2.1+ / iOS 4.3+ / WP7.5+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOSAndroidWindows Phone)

dr. Kind

Hirdetés