Alkalmazásbemutató: Traffic Hero

Ma egy iOS alatt elérhető játékot nézünk meg, mely teljes mértékben magyar fejlesztésű, az alkalmazást az Artery Studios jelzi. A futtatásához egy iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékre lesz szükségünk, mely az Apple mobil operációs rendszerének legalább 4.3-as verzióját futtatja. Maga az alkalmazás ingyenes, ám 0,79 euróért (azaz körülbelül 230 magyar forintért) néhány további játékmódot és pályát varázsolhatunk elő. Ugyanennyibe kerül a felületek reklámmentesítése is.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Maga a játék az ügyességi kategóriába sorolható, a felhasználó egy virtuális rendőrt alakít, akinek célja a forgalom helyes terelése. A képernyő legnagyobb részét négy párhuzamos út foglalja el, melyen a járművek fentről lefelé, azaz a felhasználó irányába tartanak. Az utak és az autók eltérő színűek, a cél a kocsik felcserélgetése úgy, hogy minden egyes járgány a színének megfelelő úton hagyja el a képernyőt. Ez nem hangzik túl bonyolultnak (az első néhány pálya nem is az), ám néhány kör után hamar bedurran a forgalom, nem is beszélve a nehezítő tényezőkről. Utóbbira példa a köd, mely a látási viszonyokon ront, illetve a színváltós autó, melynek valódi színét akkor tudhatjuk meg, ha egyszer megérintjük a tetejét. A helyes sorrend beállítása után a bal, illetve jobb sarokban található gombocska megérintésével felgyorsul az adott sor, melynek következtében extra pontokat kapunk.

Az elbaltázott helyzetek kártékony hatással vannak a rendőrünk életerőpontjaira, három bénázás után kezdhetjük is újra a pályát. Az utakon néha kisebb-nagyobb bónuszok is megjelennek, melyekkel például extra életet vagy jutalompontokat adnak; a színes kis ajándékokat csak a megfelelő színű autóval vehetjük fel. A játékot három módban próbálhatjuk ki: a Story módban küldetéseket kell teljesíteni, a Survival és Arcade módokban pedig minél tovább kell bírnunk a forgalomban. A teljesített alfeladatokért kitüntetéseket, azaz úgynevezett achievementeket kapunk; ezt akár a Facebookon keresztül is megoszthatjuk ismerőseinkkel.

A játék grafikája egyszerű, ám nagyon jópofa: az igényesen megrajzolt háttereken korrektül modellezett járművek közlekednek, egy ilyen alkalmazás esetén nincs is szükség másra. Külön érdemes kiemelni a hangokat, az effektek és a zene egészen jóra sikeredett. A játékmenet nagyon addiktív, érdemes tehát kipróbálni a Traffic Herót, az ingyenes változattal ráadásul nem is bukhatunk rajta, ha nem válik be. Az alkalmazás az App Store-on keresztül, illetve ezen a linken szerezhető be, további információért a hivatalos Facebook-oldalt ajánljuk.

Értékelés: Traffic Hero 1.5 (iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 9 / 10 pont ingyenes / 230 forint

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés