Alkalmazásbemutató: Travel Mate

Bár a Travel Mate nevű Windows Phone 8-as alkalmazás fejlesztője már márciusban jelezte nekünk, hogy szoftvere elérhető a Microsoft rendszerének alkalmazásboltjában, sajnos önhibánkból csak most jutottunk el oda, hogy ki is próbáltuk ezt a remek szoftvert, de remélhetőleg nem késtünk el a dologgal, ugyanis egy nagyon jó alkotással van dolgunk.

A szoftver célja, hogy segítse a felhasználót az utazás megszervezésében, helyszínek és azokhoz kapcsolódó információk összegyűjtésében, költségtervezésben, teendőkben és sok minden másban is. Mindezt egy jól kezelhető, egyértelmű kezelőfelület segítségével teszi meg, mely sajnálatos módon nem beszél magyarul, csak angolul. A legfontosabb funkció az utazástervezés; egy új esemény létrehozásakor meg kell adnunk annak nevét, feltölthetünk egy képet, be kell állítanunk a kezdő- és végdátumot, megadnunk az elkölthető büdzsét és azt, hogy magánjellegű vagy céges útról van szó. Ha ezekkel megvagyunk, felvihetünk különféle eseményeket, a közlekedéssel, utazással kapcsolatos dolgoktól kezdve a szálláson, biztosításon, szórakozási lehetőségeken át egészen a családnak történő ajándékokon át. Minden egyes eseményhez felvihetünk tervezett dátumot, büdzsét, még azt is kiválaszthatjuk, hogy mivel fogunk fizetni (bankkártya, készpénz, PayPal), külön hely van a blokk lefotózásának, az adatokat pedig Word dokumentumba is exportálhatjuk, ami céges utazások esetén különösen hasznos.

Ezek mellett felvihetünk az eseményhez kapcsolódó személyeket mindenféle elérhetőségekkel, a helyszínt (akár GPS-koordinátával is), fotókat, szóval minden ott van az alkalmazásban, semmit nem kell majd utólag keresgélni. A felsorolt eseményeken túl külön lista van az utazás során teljesítendő feladatokkal, feltölthetünk általános jegyzeteket, továbbá van egy naptárnézet és egy összegzés is. Minden egyes útnál megadhatjuk, hogy milyen valutában számolja az alkalmazás a dolgokat, de a beállítási lehetőségek között található egy saját valuta is, az egyes kiadásokat pedig az alkalmazás magától átszámolja arra, hogy mondjuk forintban is lássuk, hogy mennyi az annyi. Az adatokat pedig akár Excel fájlba is exportálhatjuk, hogy a számítógépünkön is meglegyen. Ezen kívül van négy kis kalkulátor is az alkalmazásban, a valutaváltó megléte nem meglepő, van egy általános konverter is (hosszúságot, tömeget, hőmérsékletet stb. tudunk átszámolni vele), külön menüpontot és rengeteg paraméterezési lehetőséget kapott a ruhaméret-átváltó is, illetve van egy dátumok között eltelő napokat számoló rész is. Örömteli dolog, hogy az utazások során készített fotókból a szoftver automatikusan képes albumokat generálni, de legalább annyira hasznos az is, hogy az egyes utakat csempeként ki tudjuk rakni a menübe, melyeken láthatjuk, hogy hány befejezetlen feladatunk van, illetve azt, hogy eddig mennyi pénzt költöttünk. Ez mondjuk nem biztos, hogy egy "egyszer élünk" típusú nyaralás során jó kedvvel tölti el a felhasználókat, lehet, hogy érdemes lenne kikapcsolhatóvá tenni.

A Travel Mate az egyik legösszetettebb hazai fejlesztésű alkalmazás, amit a Mobilarena hasábjain lehetőségünk nyílt bemutatni, a fejlesztőnek ezúton is gratulálunk. Aki utazást tervez, mindenképp vessen rá egy pillantást; próbaverzió is elérhető belőle, mely legfeljebb 1 utazás felvitelét engedi maximum 5 elfoglaltsággal, és némileg korlátozva van az Excelbe történő exportáláskor is, szóval a való életben nem feltétlenül használható, de jól példázza a lehetőségeket. A tudáshoz mérten a 700 forintos ár sem tekinthető nagyon borsosnak, az viszont a tudás ismeretében fájó, hogy más platformokat nem támogat.

Értékelés: Travel Mate (Windows Phone 8+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 7 / 10 pont

700 forint

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Swamp Attack

    Rajzfilmstílusú lövöldözős játékot mutatunk be eheti alkalmazásrovatunkban, amely könnyed kikapcsolódást nyújt, ám gyakran apellál pénztárcánkra.

Előzmények

Hirdetés