Almában is több RAM az úri!

Kiderült, mennyi és milyen RAM dolgozik az új iPhone 15-ös telefonokban.

Minden iPhone egyenlő, de egyes iPhone-ok egyenlőbbek a többinél, már ami az operatív memóriát illeti. Kiderült ugyanis, hogy az iPhone 15-ös széria tagjai között már nincs különbség a RAM típusát illetően, egységesen 3200 MHz-es LPDDR5-ös memóriát használ az iPhone 15, a 15 Plus, 15 Pro és 15 Pro Max is. Tavaly a 14-es széria alapmodelljei még LPDDR4x-et kaptak, a Pro modellekbe került csak LPDDR5. A memória mennyisége változott ugyanakkor, az idei Pro modellek már 8 GB-tal dolgozhatnak, míg a tavalyi széria összes tagja, valamint az iPhone 15 és 15 Plus be kell érje 6 GB-tal.

Készülék típusa Memória mennyisége Memória típusa
iPhone 14, iPhone 14 Plus 6 GB LPDDR4x
iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max 6 GB LPDDR5
iPhone 15, iPhone 15 Plus 6 GB LPDDR5
iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max 8 GB LPDDR5

Az új iPhone-okban található RAM mennyiségét az Xcode 15 RC erősítette meg, elsőként a 9to5Mac írta meg a hírt. Szintén egyértelművé vált az előrendelés elindulásának napjára, hogy az új iPhone 15-ös család továbbra is csak az Amerikai Egyesült Államokban hagyta el a fizikai SIM-tálcát és használható kizárólag eSIM-mel, a világ többi részének nagyján megmaradt az egy nanoSIM + eSIM kombó, kivéve Kínát, Hong-Kongot és Makaót, ahol nincs eSIM, helyette van hely két fizikai SIM-nek a telefon házában.

Az új iPhone-ok bemutatójáról összefoglalónk itt található, az új Apple A17 Pro rendszerchip első teszteredményéről pedig itt írtunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Apple iPhone 15 - a bevált módszer

    Apró, óvatos lépésekkel haladva fejlődik az alap iPhone. Az eredmény idén egy szerethetőbb, ugyanolyan könnyen használható telefon, kiáltsanak is páran skandalumot a kijelző frissítése miatt.

Előzmények

Hirdetés