Android 13-as frissítési menetrendet közölt az Asus

A Zenfone 9 még idén, a többi készülékük csak jövőre kapja meg a friss rendszert.

Twitteren keresztül közölte az Asus, hogy a Zenfone és a ROG Phone termékeikre mikor várhatják a felhasználók az Android 13-on alapuló Zen UI vagy ROG UI legújabb változatát. A bétaprogram a Zenfone 9-re augusztusban indult, a stabil változat pedig már közel lehet, a gyártó azt ígéri, legkésőbb decemberben mindenki számára elérhetővé teszi a frissítést. Az egy évvel korábbi Zenfone 8-as sorozat, vagyis a Zenfone 8 és a Zenfone 8 Flip 2023 januárjáig kell, hogy várjanak a 13-as Androidra. A 8-as széria Android 11-gyel került piacra és tavaly decemberben frissült Android 12-re, s mivel az Asus két főverziót vállal telefonjaihoz, így vélhetően ez lesz az utolsó nagyobb rendszerfrissítés, melyet a telefonok megkapnak. A 2020-as Zenfone 7 és Zenfone 7 Pro például nincsenek is rajta az Android 13-as frissítési listán, azok a telefonok Android 10-zel kerültek piacra és a 12-es zöld robotos rendszert még megkapták.

Decembertől jövő júniusig várható, hogy a kompatibilis Asus készülékekre megérkezzen az Android 13.
Decembertől jövő júniusig várható, hogy a kompatibilis Asus készülékekre megérkezzen az Android 13. (forrás: Twitter) [+]

ROG Phone-ok terén kicsit bonyolultabb a helyzet, mivel több készülékről van szó. Elsőként a Dimensity 9000+ lapkával szerelt ROG Phone 6D és 6D Ultimate várhatják az Android 13-at, ezeket követi majd a Snapdragon 8+ Gen 1-es ROG Phone 6 és 6 Pro, ezekre 2023 első három hónapjában érkezik a frissítés. A ROG Phone 5-ök (5, 5 Pro, 5 Ultimate), valamint az 5S és 5S Pro pedig a 2023-as Q2-ben kapják meg a rendszert. Elődjük, a ROG Phone 3 idén már kiesik a frissítési körből, az Android 10-zel piacra került gamer telefonokra a tavalyi 12-es rendszerfrissítés volt az utolsó hivatalos.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés