Android 6.0-val mutatkozott be a HTC One A9

Hirdetés

Sok hónapnyi pletyka után bemutatkozott a HTC karácsonyi szezonra belőtt ajánlata, a One A9, amely bizonyos fokig visszatérés a tervezőasztalhoz, mert bár a mutatós fém borítás megmaradt, az új formavilág laposabb hátlapot és vékonyabb készülékházat eredményezett (7,26 mm). Talán emiatt, vagy a HTC logó alá került ujjlenyomat-olvasó okán, mindenesetre az 5 hüvelykes, 1080 x 1920 pixeles AMOLED panellel felszerelt készülék előlapja kissé nyúlánk lett, egészen pontosan 70,8 milliméter széles és 145,75 milliméter magas. A tömeget sikerült a One M9 paraméterei alatt tartani: a One A9 143 grammot nyom. A kijelzőt ívesre csiszolt Gorilla Glass 4-es üveglap védi.

A HTC One A9 finom csiszolású alumíniumházat kapott
A HTC One A9 finom csiszolású alumíniumházat kapott [+]

Szintén változás, és elég sajnálatos, hogy BoomSound sztereó hangzás helyett mono multimédiás hangszórót kap a vásárló az alumínium borítású készülék alján, így viszont már kevésbé megmagyarázható, hogy miért hagytak annyi helyet a kijelző felett és alatt. Felülre egyébként 4 megapixeles, fixfókuszos UltraPixel kameramodul került F/2-es lencsével, míg a hátlapon 13 megapixeles modul várja a fotonokat BSI szenzorral, optikai képstabilizátorral, szintén F/2-es lencsével és zafírüveg védelemmel. A kamerát kéttónusú ledes villanó segíti, a maximális képminőségért pedig kézi mód és DNG RAW formátumban való rögzítés is bevethető. A legnagyobb videofelbontás 1080p 30 fpssel, de akadnak egyéb különleges módok (pl. Hyperlapse). Azért nem kell félteni a One A9 zenei képességeit: a készülék Dolby Surround és 24 bites Hi-Res Audio támogatással érkezik, a BoomSound pedig a füles esetében tér vissza.

A hátlapi kamerának dupla ledes villanó és optikai képstabilizátor segít be
A hátlapi kamerának dupla ledes villanó és optikai képstabilizátor segít be [+]

A készülék lelke a Qualcomm új rendszerchipje, a Snapdragon 617, ami a 615-ös némileg frissített változata négy 1,5 gigahertzes és négy 1,2 gigahertzes Cortex-A53-as maggal. Az A9 kétféle tárhellyel vásárolható meg: a 16 gigabájtos mellé 2 gigabájt RAM, a 32 gigabájtoshoz pedig 3 gigabájt memória társul. Mindkét modell befogad microSD kártyát, akár 2 terabájtosat. WiFi-ből kétcsatornás 802.11a/b/g/n/ac modul jár, Bluetoothból 4.1, 4G-ből Cat.4, USB-ből pedig 2.0. A tajvaniak üdvöskéjébe nanoSIM-et fogad be, és rálát a GPS és GLONASS műholdakra is.

Több színben is elérhető a HTC One A9, például ilyenben
Több színben is elérhető a HTC One A9, például ilyenben [+]

A One A9 természetesen HTC Sense felületet futtat, újdonság viszont az Android 6.0-s rendszerverzió, édességes nevén a Marshmallow, amely többek között üzemidőben ígér sokat, remélhetőleg megalapozottan, a készülék 2150 milliamperórás telepe ugyanis nem túl méretes. A mobiltelefon megfelelő töltőfejjel a 2.0-s QuickCharge gyorstöltést is támogatja, és előre kompatibilis a 3.0-s szabvánnyal.

A One A9 ezüst (opal silver), arany (acid gold), szürke (cast iron), bordó (deep garnet) és sötétszürke (carbon gray) színvariációkban lesz elérhető hamarosan, méghozzá 400 dolláros alapáron az előrendelés keretében, amely a járulékos költségek megfizetése nélkül nagyjából 110 ezer forintot jelent. A HTC tehát a felső-középkategória és a csúcskategória határára pozicionálta a sokat emlegetett terméket. A gyorstöltő, akárcsak a Dot View II-es, lukacsos készülékvédő tok opcionálisan lesz megvásárolható. Az itthoni megjelenésről egyelőre nem rendelkezünk információval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés