Hirdetés

Apple blog: iPad játékok - 1. rész

Múlt héten már beharangoztunk, hogy a StarKing által támogatott Apple blogban hamarosan útjára indítunk egy iPad játékokról szóló cikksorozatot, melyhez programajánlásokat az előző anyag kapcsolódó fórumtémájába várunk. A tisztelt olvasók nem voltak különösebben lelkesek, eddig összesen tíz darab hozzászólás érkezett, úgyhogy ezúton is megkérünk mindenkit, aki ismer egy jó szoftvert, hogy ossza meg velünk. Persze aggodalomra akkor sincs ok, ha kevés cím érkezik, a mi tarsolyunkban is van pár kellemes cím, kezdésnek rögtön két többszemélyes játékra kihegyezett mókát mutatunk be.

Marble Mixer

Ha multiplayerről van szó, a mindössze 1,59 euróba kerülő Marble Mixer for iPad az egyik legnagyobb királyság. Egy legfeljebb négy ember egyedejű játékát lehetővé tevő alkotásról van szó, melynek lényege csupán annyi, hogy üveggolyókat löködjünk a pályára. De nagyon nem mindegy, hogy hogyan, és ez alatt nem csak azt kell érteni, hogy az erősséget és a szöget ujjunk megfelelő mozgatásával érhetjük el.

Három játékmód van. A Space Mania lényege, hogy a pálya közepén tátongó fekete lyukhoz minél közelebb lőjük saját golyóinkat, miközben ellenfeleinkét likvidáljuk azáltal, hogy középre belökjük őket. A Table Tactics esetében nincs likvidálás, a cél csupán az, hogy a legtöbb pontot mi szedjük össze, míg a Monster Picnic-nél akkor nyerünk, ha a legtöbb golyóbist juttatjuk el a középen mozgó szörny szájába. Nagyszerű móka, ráadásul a gépi ellenfeleknek hála egyedik is tolhatjuk; igaz, a mesterséges játékos legtöbbször keményebb ellenfélnek bizonyult, mint hús-vér játszótársaim.

Foosball HD

Második (és mai utolsó) bemutatásra kerülő játékunk alapvetően nem egy nagy eresztés, hiszen kivitelezésben, kezelhetőségben messze elmarad például a Marble Mixertől, mégis nagyon jó: csocsózhatunk vele. Mint a lenti videón.

A gond csak az, hogy tényleg ilyen nehézkes az irányítás, ebből adódóan a Foosball HD-vel játszani kevésbé gólgazdag élmény, mint egy valódi asztalon próbálkozni, de épp ezért a mókafaktora is hatalmas. Mi Boggal órákig elvoltunk vele, a cikk írása közben viszont rámtört az érzés, hogy basszus, kellene este nyomni egy igazi asztalon is. El is megyünk, tehát motivációs tényezőnek is kiváló az 2,39 eurós történet.

Bocha

Azóta történt

Előzmények