Asus és Realme mobilok lesznek az első Snapdragon 8+ Gen 1-es telefonok

Gaming oldalon az Asus ROG Phone 6-ban, csúcstelefonok közül pedig a Realme GT 2 Master Explorer Editionben lesz az új Snapdragon lapka debütje.

Pénteken mutatta be a Qualcomm legújabb mobil csúcslapkáját, a Snapdragon 8+ Gen 1-et, ami egy újragondolt Snapdragon 8 Gen 1, immáron a TSMC gyártósorain készülve, nagyobb teljesítménnyel és jobb energiahatékonysággal. A bemutatón azt is közölték, hogy összesen tizenhat cég, köztük az Asus (a ROG termékvonalban), a Xiaomi és vele együtt a Black Shark, a Honor, a Lenovo, az iQOO, a Motorola, a Nubia, az Oppo és vele a OnePlus, a Realme, a ZTE és a Vivo is tervezi használni az új SoC-t.

Az Asus azóta egyértelművé tette, érkezik a ROG Phone 6, ebben debütál majd a mobiljátékos világban a Snapdragon 8+ Gen 1,  ugyanakkor pontos dátumot nem tudni, csak annyit közölt a cég, hogy hamarosan. Hasonló a helyzet a Realme GT 2 Master Explorer Edition kapcsán is, a Realme vezérigazgatója közölte, hogy készül a Snapdragon 8+ Gen 1 köré épülő telefon és Kínában kerül majd bemutatásra. Arról viszont nem szól a Sky Li által közzétett tweet, hogy az idei GT 2 Master Explorer Edition a tavalyi, Snapdragon 870 köré épülő változathoz hasonlóan a hazai piacra készülő exkluzív készülék lesz-e, vagy nemzetközi forgalomba is kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés