Az ASUS székházában a Zenfone 3 volt a téma

A tajvani cég főhadiszállása otthonos, az egyes területek felelősei pedig a Zenfone 3 kapcsán engedtek bepillantást a kulisszák mögé.

Az ASUS egy tajvani cég. Tajvan egy ország, ami hivatalosan nem is ország, de annak ellenére, hogy a Kínával való jó viszonyért cserébe gyakorlatilag senki nem ismeri el országként, mégis ekként érdemes kezelni, mivel a szigeten teljesen más az államforma és a jogrendszer. A 24 millió lakosú Tajvan az elektronikai ipar egyik fellegvára, ennek megfelelően pedig minden évben rendeznek egy belterjes kiállítást, amelyet Computex néven ismert meg az újdonságokra fogékony szakma.

Bika-install a bejárat mellett - mi voltunk a Group B
Bika-install a bejárat mellett - mi voltunk a Group B [+]

A Computex Tajvan fővárosában, Taipeiben van. Több helyszínen zajlik, olyasmi, mint egy kizárólag tajvani CeBIT, így aztán nem csoda, hogy az ASUS számára kiemelten fontos és idén erre az alkalomra időzítették a Zenfone 3 készülékcsalád bejelentését. Ha pedig már egyébként is egy sereg szakújságíró arrafelé töltötte az időt, akkor meg is hívták őket a székházba. Az épület egyáltalán nem hivalkodó, tök átlagos irodaháznak tűnik, de belül már a recepción van néhány jópofa ötlet. Miután a csapatot végigvezették a házban különböző előadókban hallgathattunk meg szakmai jellegű fejtágításokat, amelyek a Zenfone 3 eltérő funkcióit voltak hivatottak bemutatni.

A designért felelős vezető előadása közben különféle tervek, anyag- és színminták hevertek az asztalon, a kamerás résznél pedig nem csak a PDAF autofókusz működéséről kaptunk részletes beszámolót, hanem olyan demonstrációs szobát is összeraktak, ahol a résztvevők a saját telefonjukkal is összevethették a Zenfone 3 képességeit. A fehéregyensúlyt a Zenfone 3 egy külön szenzorral próbálja tökéletesre állítani, ezen a próbán tényleg a nálunk levő telefonok fölé tudott magasodni, de volt olyan kísérlet (rossz fényviszonyok), ahol néhány résztvevői telefon egyértelműen elgyepálta, gondolom jó tapasztalat volt ez az ASUS számára is. Erős élmény volt viszont a hangtechnikáért felelős vezető előadása, aki a Zenfone 3 Ultrán ugyanazt a filmet játszotta le a közönségnek, mint egy iPad Pro-n és műszerrel ugyanolyan hangerőt mértünk (füllel is, nyilván), ami igen erős produkció egy feleakkora képátlóval bíró eszköztől.

A designer-asztal
A designer-asztal [+]

Szívesen ellátogattunk volna a gyárba is, de a tajvani cégek zöme Kínában szereli össze a termékeit. Mondhatnánk, hogy elsősorban gazdasági okokból, de inkább a helyhiány és a kínainál sokkal szigorúbb környezetvédelmi előírások miatt is rá vannak erre kényszerülve. Ez tehát most kimaradt, de így is bepillantást nyerhettünk abba, hogy miképp született meg a Zenfone 3 készülékcsalád.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés