Hirdetés

Az audiochip is intelligens lett

Legalábbis "mesterséges intelligensebb", mint eddig. Az új Snapdragon S7 és S7 Pro Gen 1 jobb és alkalmazkodóbb hangzást, illetve kiterjesztett működési tartományt ígér.

A multimodális generatív AI modelleket implementáló Snapdragon 8 Gen 3 (és a laptopokba szánt Snapdragon X Elite ARM platform) mellett a Qualcomm új audiochipjei is bemutatkoztak, amelyek, minő váratlan fordulat: stabilabbak, intelligensebb, alkalmazkodóképesebbek és fejlettebbek, mint az előző generációs megoldások. A Snapdragon S7 és S7 Pro Gen 1 elvileg hatszor magasabb számítási kapacitással és százszor kompetensebb AI képességekkel lett megkonstruálva, utóbbiért az úgynevezett Micro NPU AI motor felel. A mesterséges intelligencia többek között képes valós időben, késedelem nélkül alkalmazkodni az egyéni igényekhez a környezeti hatások figyelembevételével, ami konkrétan annyit jelent, hogy most sem hagyták ki az adaptív aktív zajszűrést, csak valószínűleg valamivel jobb lett a performansz az ANC 4th Gen-nel.


[+]

A több DSP magot (digitális jelfeldolgozót) és a szenzorhubot 300%-kal megnövelt memóriakapacitás szolgálja ki a Snapdargon S5 Gen 2-höz képest. Mindkét platform támogatja a Bluetooth 5.4-s szabványt, az S7 Pro Gen 1 viszont két extrát is kínál. Az egyik a 192 kHz-es többcsatornás veszteségmentes zenestreaming és a továbbfejlesztett többcsatornás térbeli hang (Spatial Audio) játék közben, a másik pedig a kiterjesztett kapcsolódási tartomány. A Qualcomm Expanded Personal Area Network Technology (XPAN) WiFi kapcsolaton keresztül teszi lehetővé maximum 29 Mbps-os adatkapcsolati ráta mellett a hatótáv kiterjesztését a Bluetooth területi korlátain kívülre is. A "személyes teret" addig tudjuk növelni, míg mindkét eszköz ugyanazon WiFi hálózatra kapcsolódik anélkül, hogy a hangeszközhöz csatlakoztatott telefont magunkkal kéne vonszolni. A kétféle kapcsolódási protokoll közötti váltás automatikus, a magas adatsűrűségű veszteségmentes átvitel pedig WiFi mellett is stabil marad.

Azóta történt

Hirdetés