Az emberiség 67%-a birtokol mobiltelefont

5,3 milliárd embernek van valamilyen mobilja, átlagban pedig 1200 forintot fizetünk 1 GB mobilinternetért: nagy számokat és érdekes statisztikákat gyűjtött össze a StockApps.

Rengeteg mobilpiaccal kapcsolatos hírt szoktunk közölni, ám ezek jellemzően a márkák leszállított darabszámai közti különbségeket, illetve a vállalatok pénzügyi eredményeit szokták megmutatni, most viszont egy olyan statisztikát mutatunk meg, ami talán ezeknél is érdekesebb számokkal szemlélteti, hogyan vált mobilfelhasználóvá a világ népességének 2/3-ada.

5,3 milliárd egyedi mobilfelhasználó van ugyanis a DataReportal friss értesülése szerint, 7,9 milliárdos népességgel számolva ez nagyon komoly szám, ha pedig levonnánk ebből a kisgyermekeket, akkor nyilván még magasabb arányban birtokolnak és használnak mobilt az emberek. 117 millió új felhasználó lépett be ebbe a világba 2020 és 2021 júliusa között.

Európát tekintve az emberek 86%-a mobilozik, ezzel vezetve a kontinensek listáját, viszont itt már nagyon telített a felhasználói bázis, 2025-ig sem jósolnak 87%-nál magasabb értéket a teljes lakossághoz viszonyítva. Észak-Amerika 84%-on áll, Dél-Amerika 69%-on, az afrikai és közel-keleti térség 65%-on, az ázsiai régió 58%-on, Afrika legszegényebb, szubszaharai része pedig 46%-on áll.

Ázsia fejlődhet a legdinamikusabban ilyen téren 2025-ig
Ázsia fejlődhet a legdinamikusabban ilyen téren 2025-ig [+]

Mivel sokaknak nem egy, hanem több telefonjuk van, így az aktív eszközök száma nyilván még az össz-felhasználói tábornál is magasabb, 6,4 milliárd aktív okostelefon bonyolítja a mobilos adatforgalom 73%-át, százalékosan pedig 79-17% az okostelefonok és a sima mobilok számosságának aránya, és ha valaki kérdezi, hova tűnt a maradék 4%, az a mobilnet-képes tabletekből, laptopokból, hotspotokból és egyéb kütyükből áll össze. 4,07 dollárba, azaz körülbelül 1200 forintba kerül világátlagban 1 GB mobiladat, a görög felhasználók ennek az összegnek a dupláját fizetik, de az Egyesült Arab Emírségekben és Új-Zélandon sem olcsó mobilnetezni, Izrael viszont szinte ingyen (0,05 dollár) adja a mobiladatot, de Olaszország és Oroszország is nagyon olcsó ilyen téren, 0,27 dollár körüli összegek jellemzőek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés