Az Ericsson kezeli a holland Vodafone hálózatát

A múlt héten megkötött szerződés értelmében öt éven át az Ericsson lesz a felelős a Vodafone Hollandia GSM-, GPRS- és UMTS (3G)-hálózatainak mérnöki munkáiért, megvalósításáért és üzemeltetéséért. A Vodafone Hollandia megtartja a hálózat és az informatikai eszközök tulajdonjogát, valamint változatlanul vállalja a felelősséget a hálózat és az informatikai infrastruktúra stratégiai fejlesztéséért. A menedzselt szolgáltatásokra vonatkozó szerződés értelmében a Vodafone Hollandia körülbelül 160 alkalmazottja kerül át az Ericssonhoz.

John Samarron, a Vodafone Hollandia műszaki vezetője és Hans Vestberg, az Ericsson ügyvezető alelnöke és a globális szolgáltatásokkal foglalkozó üzleti egység vezetője egyaránt a hálózat minőségének javulását, valamint új szolgáltatások bevezetésének lehetőségét várja az együttműködéstől. "A szerződés révén tovább bővíthettük hosszú múltra visszatekintő üzleti kapcsolatunkat az egyik stratégiai jelentőségű növekedési területünkön működő szolgáltatóval" – tette hozzá Hans Vestberg.

A "hosszú múltra visszatekintő üzleti kapcsolat" azóta további gyümölcsöket is hozott; a tegnapi napon a Vodafone csehországi vállalata is az Ericssont választotta egy új 3G adatátviteli és gerinchálózat kiépítésére. A várhatóan 2006 júniusára elkészülő hálózaton a Vodafone újszerű multimédia-szolgáltatások sorát fogja nyújtani.

Azóta történt

Hirdetés