Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni

Úgy tűnik, hogy konkurenciát kapott a Rejoy, ami végső soron mindenkinek jó, de főleg az iPhone-t kereső ügyfeleknek.

Az eMAG szárnyai alól kinőtt Flip itthon Rejoy néven kezdte meg tavaly a használt és felújított telefonokkal való kereskedést. Úgy tűnik azonban, hogy a mobilok élettartamát kitoló megoldások nem csak kereskedői szinten kezdenek teret nyerni, a Samsung a ReGalaxy programmal próbálja üzemben tartani a korábbi csúcsmodelleket, most pedig az Euronics is beszáll a történetbe, ők egyelőre az Apple mobiljaival kívánnak csupán foglalkozni.


[+]

Az eleinte csak szavakban népszerű fenntarthatósági törekvéseket egyre inkább a jelek szerint tettek is követik. A használt mobilok piaca egyébként is egyre nyüzsgőbb, a Hardveraprón is folyamatosan növekszik a hirdetések száma, aminek több oka is van. Egyrészt természetesen az új telefonok árainak utóbbi években tapasztalt emelkedése vezet oda, hogy sokan inkább a használt készülékek között néznek körül. Másfelől azonban azt is lehet látni, hogy a fogyasztók is egyre inkább elvárják, hogy főleg egy drágább eszköz hosszú éveken kapjon gyártói támogatást akár szoftveres, akár alkatrészellátottság szempontjából, a gyártók pedig az utóbbi években mintha vették volna a lapot és egyre több évnyi supportot ígérnek egy-egy új modell mellé. Mindezek mellett pedig lelassult a mobilkommunikációs eszközök fejlődésének üteme, már rég nem lehet azt mondani, hogy egy egy-két éves telefon elavult lenne kamerában, teljesítményben, kijelzőben, vagy operációs rendszer szempontjából, a leginkább kritikus pont továbbra is az akkumulátor. Ezt egyébként a törvényhozás is felismerte, ezért készül az a szabályozás, amely kötelezné a gyártókat arra, hogy olyan eszközöket dobjanak piacra, amelyeknél a felhasználók otthon is tudnak akkumulátort cserélni.


[+]

Nem véletlen, hogy a Rejoy értékesítésének gerincét a korábbi iPhone modellek adják, az sem meglepetés, hogy az Euronics is az Apple termékeire alapoz. A kaliforniai gyártó 6-7 évnyi szoftveres támogatást biztosít, a termékek időtállóak, a mobilpiacon egyedülállóan jól tartják az értéküket, ezt pedig a fogyasztók is tudják, ezért a használt iPhone-ok kifejezetten keresettek. Mivel egy relatív átlátható, viszonylag szűk és sok komponens tekintetében sokszor azonos szériáról van szó, ezért az esetleges hibák feltárása és javítása is egyszerűbb.

„Nem titkolt célunk, hogy a vásárlókat tudatosabbá tegyük a készülékhasználat terén, és nyitottabbá a használt eszközök irányában, hiszen ezek újbóli alkalmazásával kevesebb jó állapotú termék végzi majd elektronikai hulladékként. Ha pozitív lesz a fogadtatás, más márkákra, illetve később más termékkategóriákra is tervezzük kibővíteni ezt a kezdeményezést, és már a készülékbeszámításhoz szükséges háttér megteremtésén is dolgozunk.” A telefonok állapotát az Euronics erre szakosodott beszállító partnere ellenőrzi, szükség esetén javítja, tisztítja a készülékeket, és a külső és belső jellemzői alapján több kategóriába sorolja azokat. Az Euronics a legmagasabb kategóriájú, azaz esztétikailag és hardveres szempontból is a legjobb állapotban lévő mobilokat veszi át, és kínálja eladásra a webshopon. A használt mobiltelefonokra is vállalnak szavatosságot, ami azokra a hibákra terjed ki, amelyek feltehetően már az áru átadásakor fennálltak, és a vásárlás időpontjától számítva egy éven belül jelentkeznek.

Azóta történt

Hirdetés