Hirdetés

Az LG csendben piacra dobott egy táblagépet hazájában

LG Ultra Tab néven középkategóriás Android rendszerű tabletet dobott piacra a mobilos iparágból kiszállt cég Dél-Koreában.

Teljesen váratlanul megjelent Dél-Koreában egy új androidos LG eszköz, egy táblagép. Neve megtévesztő lehet, az Ultra Tab névre keresztelt eszköz itt ugyanis nem kínál csúcskategóriás processzort, sem hatalmas kijelzőt, mint a nagyobbik dél-koreai cég Ultrája. Az LG Ultra Tab egy 10,35 hüvelykes FHD+ kijelzővel szerelt tábla, amit a Qualcomm Snapdragon 680-as lapkája hajt meg. A kijelző 2000 x 1200 pixeles, típusa IPS LCD, a képaránya 5:3, a frissítés 60 Hz-en történik, a csúcs fényerő pedig a gyártó szerint 500 nit körül van. A kijelzőt körülölelő keret hosszanti oldalán középen van egy 5 megapixeles fix fókuszú kamera, a hátlapra pedig egy 8 megapixeles autofókusszal megtámogatott szenzor került.

Az LG Ultra Tab a kinyithatós tokjában.
Az LG Ultra Tab a kinyithatós tokjában. (forrás: Liliputing) [+]

Belül a Snapdragon 680 mellett 4 GB LPDDR4X rendszermemóriát és 64 GB-nyi, microSD kártyával bővíthető UFS tárhelyet kap a vásárló, aki bevezető áron 395 000 korai vonért, magyar forintban nagyjából 115 ezerért megvásárolja a készüléket. A végleges ár 425 ezer von lesz, az forintban 125 ezernek felel meg. A táblagépben négy hangszóró van, ezek 1 wattos teljesítményre képesek, a kijelző pedig támogatja a Wacom AES 1.0 / 2.0 / WGP digitális tollakat, az LG sajátot is készít a táblagép mellé, ezen két gomb is található.


[+]

A beépített akkumulátor 7040 milliamperórás (27,1 Wh), ezt 25 wattal lehet tölteni, de a mellékelt QC 3.0-ás gyári töltő csak 16 wattos teljesítményre képes. A töltés és a vezetékes adatátvitel USB 2.0-ás Type-C csatlakozón keresztül mehet, hangot is ezen keresztül vagy Bluetooth 5.1-en kell kivinni a táblából, mert a 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó nem kapott helyet benne. Ami kifejezetten furcsa az LG-től, aki a végsőkig megtartotta mobiljaiban. Vezeték nélküli csatlakozás terén még adott a tabletben a Wi-Fi 5, mobilhálózatos variáns azonban nem készül belőle.


[+]

Az LG Ultra Tab 458 grammot nyom, vastagsága 7,1 milliméter, a ház (247,6 x 157,3 x 7,1 mm) fémből készül és a készülék megfelelt a MIL-STD 810G szabványnak. Android 12 fut a gépen, a felhasználói felület az LG egykori telefonjain látottakhoz hasonló, adott előre telepítve az összes Google szolgáltatás és a Microsoft OneNote, valamint van osztott képernyős mód is. A táblagép kizárólag fekete színben vásárolható meg, az Interpark leírása szerint jár hozzá egy kinyithatós tok, illetve opcionális extraként megvásárolható egy billentyűzetes tok is. Arról egyelőre nincs információ, hogy a globális forgalmazást tervezi-e a cég.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

Hirdetés