Az N78 termékfelelőse válaszol

Angol oldalunk, a www.mobilearsenal.com meghívást kapott egy online konferenciára, ahol a Nokia N78 termékmenedzsere válaszolt a felmerülő kérdésekre. A szervezést a womworld intézte, a meghívottak között például az allaboutsymbian.com, illetve az iGadgetLife is. A négy órás beszélgetés végig igen jó hangulatú volt, rengeteg kérdésre kaptunk választ, szó esett a következő szoftverfrissítés újdonságairól is.

Nokia N78

A tervek szerint mindenképpen finomítanak majd a NaviWheel kapcsán, hogy az esetleges félrenyomásokat elkerüljék. A Nokia így is igen sokat tesztelte ezt a funkciót, de arra jutottak, hogy egyénenként változó, hogy ki és mennyire tud hozzászokni ehhez a beviteli módhoz, így egy arany középutat próbáltak választani. Az N78 termékfelelőse a készülék 13 milliméteres vastagságát illetően (melyet néhány résztvevő kissé izmosnak tartott) azt mondta, hogy a kijelző mögött ülő kamera ennek fő oka.
Az első modellekhez képest máris módosítottak kicsit a hátlap kialakításán, hogy a vásárlók egyszerre érezhessék azt stabilnak, de mégis könnyen leszedhetőnek. Az N78 még a régi Nokia Maps szoftvert kapta, ennek oka prózai: a fejlesztési időben még csak ez állt rendelkezésre, de bárki letöltheti az újabb verziót. Végre kiderült, hogy hivatalosan 24 órán keresztül tud zenét szolgáltatni az N78, arra azonban még a termékfelelős sem tudott válaszolni, hogy FM sugárzás közben hogyan alakul a készenléti idő.
A készülék két oldalán átellenesen elhelyezett hangszórók nem véletlenül kerültek így kialakításra. A gyártó célja az volt, hogy a lehető legtávolabb helyezze el egymástól a hangfalakat, így jobb sztereó hatást érjen el. A xenon vaku kapcsán is sokat agyaltak a gyártónál, de végül helyhiány miatt maradt ki ez a funkció a készülékből.

Oldalunk kérdése volt, hogy a Nokia miért kér el plusz pénzt a hangos navigációért (ez jellemzően nincs így, ha az ember vásárol egy navigációs szoftvert), ezt a termékfelelős azzal indokolta, hogy maga az alkalmazás ingyenes, de nem mindenki akar feltétlenül navigálni, ezért ez a szolgáltatás fizetős, így a készülék ára alacsonyabb lehetett.
A formatervvel kapcsolatban is jöttek a kérdések, a gombsor kialakítása ugyanis megosztotta a társaságot. A Nokia megpróbálta a legjobb kompromisszumot megkötni úgy, hogy a használhatóság ne menjen az elegáns, lapos design rovására. Az N78 hamarosan fehér színben is elérhető lesz, bár egyelőre hivatalos képet erről még nem tudunk mutatni. Rengeteg egyéb apró észrevétel és kérdés is felmerült, az N78 termékfelelőse azt ígérte, hogy ezekre is lesz válasz a későbbiekben. Amint befut hozzánk is az ezzel kapcsolatos levél, természetesen tájékoztatjuk az olvasókat.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés