Hirdetés

Az Oppo kiszáll, a Huawei duplán hajtogat?

A Huawei formai áttörésre készül, a BBK dobhatja a foldable piacot.

Ha nincsenek összecsukható képernyős telefonok, a mobildizájn rég unalomba fulladt volna, ám a tablet/telefon hibridekkel és a modern flipes mobilokkal a funkció és a divatos megjelenés egyaránt adott, úgyhogy nem csoda, hogy a Samsung, a Huawei, a Honor, a Xiaomi, az Oppo, a OnePlus, a Vivo, a Google és a Tecno is előrukkolt saját megoldásával, míg az Apple-ről évek óta pletykálják, hogy műfaji belépőre készül. Ám igazán jó számadatokat csak a Samsung tud felmutatni a pénztáraknál, és csak nagy gyártásszámmal csökkennek a rendkívül magas előállítási költségek.


Telibe trafálta a Find N2 a méreteket, mégsem lett belőle tömegtermék [+]

Magyarul simán lehet, hogy a tervezést, a tesztelést és a szervizeléshez szükséges eszközöket beleértve kizárólag a Z Fold és a Z Flip nyereséges a foldable műfajban, a riválisok készülékei pedig amolyan presztízstermékek, veszteségesen. A következő pletykát tekintsük mégis annak: puszta értesülésnek egyetlen forrásból, megerősítés nélkül. A koreai Hankyung mindenesetre kínai forrásaitól úgy hallotta, hogy az Oppo és a Vivo (és akkor a OnePlus) is távozik a hajlítható piacról a BBK Electronics efféle ajánlatainak alacsony piaci részesedése miatt. Azért ez meglepő fordulat volna már csak a nevezett presztízshelyzet miatt is, az Oppo pedig a Find N2-vel találta telibe a méreteket, hogy csukva egy kézzel, nyitva pedig kettővel legyen tökéletesen kényelmes a kezelés. Nekem azóta is ez a kedvenc hajlíthatóm.

A Mate X3 egy zsanérral rendelkezett, az újdonság kettővel készülhet
A Mate X3 egy zsanérral rendelkezett, az újdonság kettővel készülhet [+]

Ha viszont nem fogy elég darab, akkor bizony költséges a gyártósorok működtetése, és alighanem még drágább móka lenne egy dupla zsanérral szerelt telefont összehozni. A Huawei mégis Z alakban, két helyen csukható telefonnal készül ugyanezen forrás szerint, a 10"-re nyitható készülék pedig akár már 2024 első felében bemutatkozhat. Igaz: a gyártó készülékei mostanság Ázsiában maradnak, szóval az európai megjelenés kétséges. Ez egyébként már igazi táblagépes képátlót jelentene mozizásra alkalmasabb, szélesebb képaránnyal, ám ezt a pletykát is érdemes fenntartásokkal kezelni. A jó hír mindenesetre az, hogy nyitva a hajlítható műfaj már 5 mm-es vastagság alá nézett, szóval nem tűnik kivitelezhetetlennek egy ilyen foldable.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés