Befutott az Android 10 az Xperia 1-re és 5-re

Mindkét hosszúkás zászlóshajóra elkészült a 10-es Android frissítés, a közzététel folyamatos.

Ha már a Sony jelen van a szórakoztatóelektronikában és a filmvásznon, miért ne legyen mozis képarányú telefonja? Éppen ezt a dizájnelgondolást követi a szokatlanul hosszúkás, 21:9 arányú panelt kínáló Xperia 1 és 5. A maga minimalizmusában és kevés kávájával a két Snapdragon 855-ös telefon kétségtelenül egyedi és szemrevaló, mostantól pedig a legfrissebb Androidot futtatja. A közzététel régió és típus szerint többlépcsős, mindenesetre, ha nem derül fény kritikus hibára, hamarosan minden tulajdonos Xperiája jelezhet.

A Sony Xperia 1 hasonlóan hosszúkás lett, csak 6,5"-en, hússzor annyi képernyőpixellel
A 4K kijelzős Xperia 1 karakteres lett, és most Android 10-re frissült [+]

A Sony mindeközben már a 2020-as esztendő előkészületein munkálkodik: a PhoneArena úgy tudja, nem kevesebb, mint négy csúcsmobilja érkezik 4G modemmel, és közöttük lesz egy kompakt modell. Szó esett már az Xperia 3-ról újfent 21:9 képarányú panellel és a nemrég bejelentett Snapdragon 865-tel. Ez a modell várhatóan a február végi MWC-n debütál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Kiszivárgott az Xperia 3

    Snapdragon 865 és 5G modem a tippek között, a forma nem sokat változik.

  • Sony Xperia 5 - adj egy ötöst!

    A „kompakt” csúcs-Xperia keskeny lett, ám nyúlánk, aláhúzva, miért nem feltétlenül jó az extrém képarány telefonon. Zsebmozira mondjuk pont alkalmas.

  • IFA 2019: Miért Sony Xperia 5?

    Na, erre a kérdésre pont valami elég homályos választ kaptunk, de sok más döntés okára is fény derült.

  • Sony Xperia 1 - megérett a meggy

    Mozivásznas képaránnyal és 4K HDR OLED kijelzővel kapcsolja össze a Sony filmes és telefonos üzletágait. Kérdés, hogy kihúzza-e a tripla kamerás csúcsmobil a gyártót a csávából.

Hirdetés