Befutott az első készülék Snapdragon 4 Gen 1-es szettel

A várakozásoknak megfelelően az iQOO szállította a készüléket Z6 Lite megnevezéssel.

Múlt héten mutatkozott be hivatalosan a Snapdragon 4 Gen 1, ma pedig a várakozásoknak megfelelően megérkezett az első készülék a Qualcomm legfrissebb szettjével az iQOO színeiben Z6 Lite néven. Az új szettet négy komponensű hűtőrendszer támogatja grafit réteggel, hővezető géllel, réz fóliával és hőmérsékletérzékelővel, memóriacsomagból pedig 4/64 GB-os vagy 6/128 GB-os választható.


[+]

A Z6 Lite FHD+ LCD panelje 6,58 hüvelyk, a képfrissítés 120 Hz 240 Hz-es érintésérzékenység mellett, ebbe egy 8 megapixeles szelfikamera cseppen. A hátlapra 50 megapixeles főkamera került egy 2 megapixeles makró szenzor társaságában, az 5000 mAh-s telep pedig 18 wattos teljesítménnyel tölthető, amihez külön kell megvásárolni az adaptert, mert a készülékhez nem jár (még lassú sem).

[+]

A WiFi 6-ot sajnos nem támogatja a lapkakészlet, NFC pedig csak simán nincs, de az 5G természetesen adott, a Bluetooth 5.1-es verziószámú, elérhetők a GPS, a GLONASS, a BeiDou, a Galileo és a QZSS műholdrendszerek, illetve van 3,5 milliméteres jack és FM-rádió is, ujjlenyomat-olvasó viszont úgy tűnik, nincsen.

164 x 75,8 x 8,3 milliméteres (20:9-es képaránnyal) készülék mély acélkék és türkizes árnyalatokban választható 70 és 78 ezer forintnak megfelelő rúpiáért, az ajánlott fogyasztó ár viszont valamivel magasabb lesz, így a 4/64 GB-os modellért a későbbiekben 80 ezer forintnyi indiai pénzt kell fizetni, a 6/128 GB-os  verzió pedig 96 ezer forintra jön ki átszámolva. A belső tárhely egyébként microSD-vel bővíthető, de ebben az esetben be kell áldozni a másodlagos SIM kártyát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IQOO

Előzmények

Hirdetés