Belépő szintű MatePad is érkezett

Az Y5p és Y6p készülékeket hivatalosnak mondhatjuk, és a tabletes vonal is frissült egy kedvező árú géppel.

Délelőtt írtunk a félig hivatalos Huawei Y5p és Y6P mobilokról, amik belépő szinten HMS-sel, Android 10-zel, Helio P22 rendszerchippel, várhatóan kellemes üzemidővel és több hátlapi kamerával bukkantak fel, mostanra ezek a készülékek teljesen hivatalosnak nevezhetők, és hozzánk egészen közeli, román árak is tartoznak hozzájuk. Az olcsóbbik Y5p 43 ezer forintnak megfelelő listaáron startol, ami teljes egészében nem hangzik túl jó vételnek, de előrendelői akcióban 29 ezerért már jóval barátságosabb az összkép.

Az Y6p-hez is hasonló mértékű nyitókedvezmény tartozik, ám ott már 58 ezer forintnak felel meg a 799 lejes alapár, és ebből csökken körülbelül 43 ezer forintra a végösszeg. A kissé idejétmúlt microUSB-csatlakozóval szerelt, mégis kizárólag HMS-es mobilok már holnaptól előrendelhetők a szomszédos országban.


[+]

Érkezik továbbá egy szintén HMS-es, de kicsit más alapokon nyugvó olcsó tablet is, a Huawei MatePad T8. Megjelenítője 8 hüvelykes, LCD technológiájú, 800 x 1280 pixel felbontású, hátlapjára 5 megapixeles kamera került, elöl 2 megapixeles szelfik lőhetők. A MediaTek MTK8768-as rendszerchip a hétköznapi feladatokra elég, ehhez 2 GB RAM és 16 GB-os, bővíthető tárhely tartozik, utóbbiból várható egyébként 32 GB-os opció is. 5100 mAh kapacitású akkumulátorral, és szintén kizárólag HMS-es Android 10-zel válik elérhetővé, 37 ezer forint körüli összegért, kizárólag a képen látható fekete/kék kombinációban.

Előzmények

  • Olcsó Huawei-újdonságok bukkantak fel

    Belépőszinten is a HMS-re támaszkodhat a gyártó, méretes kijelzővel és akkuval, illetve remélhetőleg kedvező árral csábítják majd a potenciális vevőket.

  • Huawei P40 lite - kényszerpályán

    Az első olyan telefon a P40 lite, amelyen már nincsenek Google szolgáltatások, de középkategóriás mivolta miatt nagy mennyiséget terveznek belőle eladni, amit a korrekt árazás is segít.

  • Mi lesz veled, Huawei?

    Egy hét alatt fordult a világ a legnagyobb kínai távközlési cég jövőjét illetően. Miért történt, mi történt, mi lesz ezután?

Hirdetés