Belépőtelefonnal készül a Realme

A C30 a már bemutatott C31 ára alá vághat egyke hátlapi kamerával.

Elszállt inflációval és komponensárakkal nem könnyű jó telefont ajánlani 50 ezer forint alatt, főleg nem újat, és speciel a Realme olcsóbb C szériája is 65 ezer forinton nyit 2022-ben a C31 személyében, nyolcmagos Unisoc T612 hardverrel, 6,5"-es és 60 Hz-es IPS HD panellel, 5 megapixeles szelfiegységgel és 13 megapixeles főkamerával. A 2 megapixeles makró és 0,3 megapixeles mélységérzékelő nem több dísznél, nyitáskor a készülék pedig Android 11-et futtat, tehát egyáltalán nem előnyös az ár/érték arány.


[+]

Erre lehet gyógyír a június 20-án érkező Realme C30, igaz: első körben indiai startról van szó. Nem takargatja a gyártó a telefon küllemét, amit mintha a OnePlus 10R inspirált volna, persze sokkal szerényebb lesz a hardver. Hátul például láthatóan csak egy kamera van eléggé túlhangsúlyozva, a MySmartPrice szerint 13 megapixel felbontáson, míg előre cseppformájú, 5 megapixeles szelfiegység költözik.

A Realme C30 szintén Unisoc T612-vel várható, és maradhat az 5000 mAh-s telep is, viszont a forrás 6,58"-es Full HD panelre számít, ami főleg a 2/32 GB-os nyitás mellett lenne érdekes – esélyesebb a HD felbontás maradása. Azzal pedig sikerülhet a C31 ára alá vágni, remélhetőleg errefelé 50 ezer forint környékén megállva.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Realme C30

    Belépőszintre érkezik microUSB-n át tölthető 5000 milliamperórás akkumulátorral és egy hátlapi kamerával a C30-as.

Előzmények

  • Realme C25Y - átmenet

    Két jó ár/érték arányú Realme közé férkőzik egy korrekt darab, bőséges tárhellyel.

  • Realme C21 - jó védelemmel száll ringbe

    TÜV-minősítés, méretes akkumulátor, teljes értékű Android és 12 nanométeres rendszerchip: 43 ezer forintos áron ezek jó hívószavak, de a gyakorlatban ez is csak egy belépő szintű eszköz, azok tipikus hibáival.

Hirdetés