Bemutatkozott a 3G képes Nokia 3310

A HMD Global kedves és ötletes gesztussal vezette újra piacra a Nokia márkanevet, amely így jelenleg három androidos eszközzel van jelen a kínálatban. Sajnos a készülékek kevésbé közvetítik a Nokia érzést, noha a Nokia 6 már biztató alapnak tűnt a Zeiss lencsékkel ellátott Nokia 8 csúcsmodellhez. A 3310 viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sokan hiányolták a 3G képességet (is), ráadásul nem lehetetlen normális állapotban lévő, még működő eredetit beszerezni, ha valaki éppen arra vágyik.


[+]

A HMD már megkísérelte átcsomagolni a szerény képességű nosztalgiamobilt, majd felmerült, hogy mégis fejlesztik a készüléket. Nem feltétlenül értjük, hogy miért nem 3G hálózati kompatibilitással került eleve bemutatásra, viszont ezt most orvosolták. A Nokia 3310 3G új színeket is kapott, a népszerű piros és sárga mellett azúrkékben és szénfeketében is elérhető lesz, mindkettő matt felületű, ezüst gombsorral. Elvileg szoftveresen is módosítottak ezt-ezt azt, a sajtóközlemény viszont megnyugtatóan azzal kezdődik, hogy igen, még mindig van benne Snake. Plusz, már az ikonok elrendezését is tudjuk módosítani. Az új 3310 nettó 69 eurón nyit, ami körülbelül 21 ezer forint.


(forrás: NokiaMob) [+]

Mindeközben Indiában és Indonéziában is bemutatták a HMD Nokia termékeit, ahol Mark Trundle, a HMD Ausztrália, Indonézi és Új-Zéland régiójának általános menedzsere félreérthetetlenül azt mondta egy interjúban, a Nokia 3, Nokia 5 és Nokia 6 még az év vége előtt Android Oreo rendszerrel fog futni. Az is biztos, noha említésre nem került, hogy a Nokia 8-at is tesztelték már a 8.0-s szoftververzióval, tehát a készülékek frissítése nem lehet messze.

Azóta történt

  • A Nokia 3310 a legkapósabb butamobil

    Legalábbis Nyugat-Európában a klasszikust kétes eredményekkel felidéző telefont helyezték a legtöbben kosárba.

  • Jöhet a 4G képes Nokia 3310 is

    A HMD éppen a minap mutatta be a 3G képességekkel felvértezett butatelefonját, már a 4G variánson gondolkodnak.

  • Újra Nokia 106

    A HMD bemutatta a Nokia 106-ot, ami tulajdonképpen öt éve létezik ezen a néven. Kicsit újabb a dizájn, de nem sok minden változott. A megnevezés sem.

Előzmények

  • Nokia Steel és Body+ - skandináv minimalizmus, francia elegancia

    Nem kizárólag a Withings Activité újrabrandelését hajtotta végre a Nokia, a társalkalmazás és a dizájn is fejlődött a legutóbbi találkozás óta.

  • Nokia 6 - ötről a hatra

    A Nokia 6 sok mindenben megismétli 5,2 hüvelykes fivére tulajdonságait, ám szerencsére javít annak néhány bakiján, jókora többletköltség árán. A legtöbbet multimédiában nyújtja a vásárlónak.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

Hirdetés