Megérkezett a BlackBerry Evolve és Evolve X

Ahogy azt korábban már említették, nem csak a TCL gyártósorairól legördülő termékek kaphatnak BlackBerry márkajelzést, licenc alapján ezúttal az indiai Optiemus Infracom mutatott be két ilyen készüléket. A BlackBerry Evolve és Evolve X közös jellemzője az 5,99"-en 18:9-es, 1080 x 2160 pixeles IPS kijelző, a dupla hátlapi kamera, az Android Oreo rendszer és a 4000 mAh kapacitású akkumulátor.


[+]

Kezdjük a drágább eszközzel: az Evolve X-be Snapdragon 660 rendszerchip került nyolcmagos Kryo 260 processzorral, Adreno 512 grafikai egységgel, 6 GB RAM-mal és 64 GB-os belső tárolóval. Ez utóbbi bővíthető is, microSD-ből akár 256 GB-osat is tud fogadni a gyártó szerint. Hátlapján horizontális elrendezésű dupla kamerarendszer van 12 + 13 megapixellel, természetesen a dupla ledes villanó sem maradt el. Előre 16 megapixeles kamera került, ami ha csücsörítős szelfikhez nem is, videóhívásokhoz biztosan jól jön majd.

A GSMArena Evolve X-fotóján jól látható a texturált hátlap
A GSMArena Evolve X-fotóján jól látható a texturált hátlap [+]

Természetesen USB Type-C csatlakozót láthatunk az alján, ezen keresztül a Qualcomm Quick Charge 3.0 szabványával gyorstöltést vihetünk át, de vezeték nélküli töltésre is fel van készítve a kütyü. A 8.1-es Oreóhoz a gyártóra jellemző DTEK-szoftverek is járnak, ujjlenyomat-olvasó került a hátlapra. Nem maradt el az ac-s WiFi, a VoLTE és az 5.0-s Bluetooth. Árazás tekintetében az indiai Amazont lehet alapul venni, ott 35 000 rúpiába fog kerülni hónap végétől, ami nagyjából 142 000 forintra váltható át.

Az Evolve X vezeték nélküli töltésre is fel van készítve
Az Evolve X vezeték nélküli töltésre is fel van készítve [+]

A normál Evolve egy lépcsőfokkal gyengébb hardvert kapott: 6 helyett csak 4 GB RAM van benne, és bár szintén 14 nanométeres gyártástechnológiájú chipet kapott, ez a Snapdragon 450, ami nyolc 1,8 GHz-re skálázott Cortex-A53 processzormagot és Adreno 506-ot vet be. Tárolóból szerencsére maradt 64 GB, bár a microSD-s opció itt is adott. A dupla kamera itt is adott 13 + 13 megapixeles Samsung 3L8 szenzorokkal. Az előlapi egység ennél is 16 megapixeles felbontást tud.

A képen a normál Evolve látható, dimenziók tekintetében szinte megegyezik a drágább tesóval
A képen a normál Evolve látható, dimenziók tekintetében szinte megegyezik a drágább tesóval [+]

Gyorstöltés nincs, a 25 000 rúpiás ár azonban alig több mint 100 000 forintos árra számítható át, ha ez vigasztalja a vásárlót. Szeptember közepétől ez is elérhető lesz, de jó eséllyel egyik eszköz sem lép majd ki az indiai piac keretei közül.

Előzmények

Hirdetés