Bemutatkozott a Huawei FreeBuds Pro 2

A gyártó csúcskategóriás vezetékmentes fülhallgatója is Isztambulban debütált, a hazai piacon is elérhető lesz hamarosan.

A várakozásoknak megfelelő specifikációval mutatkozott be a Huawei FreeBuds Pro utódja, kicsit sem meglepő módon Huawei FreeBuds Pro 2 néven. A Hi-Res Audio Wireless minősítéssel rendelkező in-ear kialakítású FreeBuds Pro 2 hangolásában a francia Devialet segédkezett, a kodektámogatás pedig az SBC és AAC mellett már az LDAC-ra is kiterjed, ami 990 kbit/s adatátviteli sebességet és 96 kHz / 24 bit mintavételezési frekvenciát is lehetővé tesz ideális esetben. A fülhallgató Bluetooth 5.2-őn keresztül kapcsolódik, adott a multipont támogatás, tehát szimultán több eszközzel is együttműködik. Kezeléséhez a Huawei AI Life alkalmazás szükséges, amely letölthető az AppGallery-ből, a Play Áruházból, Apple termékekre pedig az App Store-ból.


[+]

Az aktív zajszűrés (ANC) telefonbeszélgetések közben négy mikrofonnal - egy csontvezető, egy hallójáratba figyelő és két kifelé hallgatózó - dolgozik az optimális hangzáson, zenehallgatás közben pedig három mikrofon segíti az 50 Hz és 3000 kHz közötti frekvenciákon megszólaló zajok szűrését 47 decibelig. A dinamikus zajszűrés valós időben képes a környezeti viszonyoknak leginkább megfelelő zajcsökkentést biztosítani, a gyártó szerint 15 százalékkal jobb (erősebb) eredménnyel, mint az elődmodell tudása.


[+]

A hangkeltésért új rendszer felel, amivel a gyártó szerint 14 Hz és 48 kHz közötti frekvenciaátvitelre is képes a FreeBuds Pro 2. A dinamikus meghajtók fülhallgatónként négy-négy mágnessel dolgoznak és sík membránnal, aminek területe a Huawei szerint hatszor nagyobb, mint a kategóriában átlagosé, így gazdagabb hangzást érhetnek el vetőcsövön keresztül is.


[+]

Az ezüstös kék, kerámia-fehér és ködszürke színekben érkező, a szárak összecsípésével és simogatásával irányítható fülhallgatók IP54-es minősítéssel nedvességállók, így edzés közben sem kell őket félteni. A töltőtokba papíron összesen 30 órányi zenehallgatás szorult AAC kodekkel, 50%-os hangerőn, aktív zajszűrés nélkül, de ezt, mármint a tényleges üzemidőt úgyis a gyakorlati tapasztalatok alapján lehet pontosan meghatározni. A Huawei egy töltésre ANC-vel négy órányi aktív működést garantál fülhallgatónként, van viszont az USB-C csatlakozón keresztül gyorstöltési opció és a hordtok képes Qi vezeték nélküli energiafelvételre is.

Az ajánlott magyar fogyasztói ár 79.990 forint lesz, az értékesítés pontosan egy hét múlva indul.

Azóta történt

Előzmények

  • Fotókon a Huawei FreeBuds Pro 2

    Újabb, a Devialet nevével fémjelzett audioterméket mutathat be hamarosan a Huawei, TWS fülhallgatóról van szó.

  • Huawei FreeBuds Pro - egy igazi csúcsmodell

    Prémium fülhallgató attól a gyártótól, aki a piac egyik legjobb ár/érték arányú alternatíváját feleennyiért szállítja - tényleg profi a termék, de a hibátlan TWS továbbra is csak egy illúzió marad.

Hirdetés