Bemutatkozott a Huawei Nexus 6P

Számos találgatás, pletyka és kéminformáció kiszivárgása után a Huawei és a Google bemutatta a Nexus 6P-t San Fraciscóban. Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója a következőképpen nyilatkozott a nagy alkalomból: „A Huawei nagy örömére szolgál, hogy együttműködhet a Google-lel, és a prémium Nexus által nyújtott élmény szállítója lehet a globális piacokon. Nagyra becsüljük azt, hogy a fogyasztók örömmel fogadják a mobil technológiát életük minden területén, így alkottuk meg azt az okostelefont, amelynek nagyszerű a dizájnja és a teljesítménye, valamint zökkenőmentesen működik az Android legújabb verziójával, a 6.0 Marshmallow-val." Az ilyen semmitmondó nyilatkozatok megszokottak, akármelyik PR-os álmából felkeltve ír egy hasonló szöveget, de ezúttal azért mégiscsak többről van szó, kínai cégként a Huawei számára roppantul fontos, hogy elfogadtassa magát az amerikai piaccal, amihez a Nexus 6P kiváló alapot teremt.

Bemutatkozott a Huawei Nexus 6P
[+]

A Nexus 6P unibody készülékháza eloxált alumíniumból készült, 5,7 hüvelykes WQHD (1440 x 2560 pixel) felbontású AMOLED kijelzője 518 ppi-s képpontsűrűséggel büszkélkedhet. A készüléken lévő hangszórók az előlapon kaptak helyet, de sztereó hanghatásról nem esett szó ennek kapcsán. Hardveresen a Qualcomm Snapdragon 810 v2.1 hajtja, a hozzá tartozó nyolcmagos processzor négy darab, 1,5 GHz-es Cortex-A53 magot, valamint négy darab, 2,0 GHz-re skálázott Cortex-A57 magot tartalmaz. Mindannyian reméljük, hogy a 2.1-es verziója ennek a chipsetnek már nem a melegedésről lesz híres. A RAM méretére ugyan nem tért ki a prezentáció, de úgy tudni, hogy 3 GB-ot kapunk.

Bemutatkozott a Huawei Nexus 6P
[+]

A készülék alján USB Type-C csatlakozó kapott helyet, a Qualcomm gyorstöltési technológiájának köszönhetően állítólag 10 percnyi táplálással 7 órányi üzemidőt ki lehet hozni a 3450 mAh kapacitású akkumulátorból. Legalábbis ezt állítja a hivatalos sajtóanyag, ezt nyilván készenléti időnek kell felfogni. A Nexus 6P ujjlenyomat-olvasót is kapott, így a Nexus Imprint nevű új szolgáltatásnak köszönhetően ujjlenyomatunk használatával egyszerűen és gyorsan feloldhatjuk a készüléket. Az Imprint a Google fantázianeve a 6.0-s Androidban debütáló, rendszerszintű ujjlenyomat-olvasónak és a hozzá tartozó API-nak, ami megteremti a lehetőségét az Android Pay elterjedésének is. A szenzor 0,6 másodperc alatt érzékeli az ujjat, ráadásul minden egyes használat során tovább tanulja a biometrikus azonosítót, ami azzal jár, hogy ahogy haladunk az időben, egyre kevésbé fog tévedni.

A hátlapon található 12,3 megapixeles hátlapi kamerája nem csak nappal fog értékelhető képeket készíteni, de minden valószínűség szerint éjszaka is képes lesz értékelhető fotót lőni, hiszen az egy képpontra jutó méret 1,55µm a szenzoron (ez több mint a Nokia 808 PureView esetén, de HTC One M7 szintjétől messze van). Videózás terén 4K a maximum felbontás, amire képes, alacsonyabb képméret esetén pedig lassított felvételeket is készíthetünk. Az előlapi kamerája 8 megapixeles, a HDR+ technológia segítségével remek önarcképek készülhetnek a Nexus 6P-vel. A sajtóeseményen a Google illetékesei elsősorban azt emelték ki, hogy roppant gyors a fókusz, a szoftver automatikusan felismeri a jeleneteket, ha kell, kapcsol HDR-t.

Bemutatkozott a Huawei Nexus 6P
[+]

A Nexus 6P elsőként körülbelül 30 országban, többek között az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Írországban és Japánban lesz elérhető, Magyarországon várhatóan az év végétől lesz megvásárolható.

A Nexus 6P különböző méretű tárhelyekkel (32, 64 vagy 128GB) lesz elérhető, ezüst, grafitszürke, „jégvirág” (fehér) és elvileg arany színekben. Ez utóbbi árnyalatot a sajtóanyag említi csak, a prezentáción nem esett róla szó. A belépőmodell 649 euróba (körülbelül 204 000 forintba) fog kerülni, a 64 gigabájtos modellért 699 eurót (nagyságrendileg 220 000 forintot) kell fizetni, a 128 gigabájtos változat pedig 799 eurót (nagyjából 251 000 forintot) kell letenni az asztalra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés