Bemutatkozott a Lenovo első gamer mobilja

A Lenovo Legion Duel pontosan azt hozza, amit elvárunk, a kialakítás viszont nagyon egyedi lett.

A Lenovo nyitotta ma a Snapdragon 865+-szal szerelt készülékek bemutatójának sorát. A játékra és teljesítményre optimalizált hardverek előállításában tapasztalt gyártó portfóliójában viszont először szerepel játékélményre optimalizált mobil. Evidens volt, hogy a Qualcomm Snapdragon 865 magasabban binnelt szettjét választják, legkevesebb 8 GB rendszermemóriával és 128 GB belső tárhellyel, a lehetőségek pedig 16 GB LPDDR5-ös RAM-nál és 512 GB UFS 3.1-es belső tárhelynél tetőznek.

A 6,65 hüvelykes AMOLED kijelző természetesen 144 Hz-es képfrissítéssel dolgozik 240 Hz érintésérzékenységgel, FHD+ felbontás mellett. Szenzorsziget vagy lyukak nincsenek, a 20 megapixeles szelfikamera a készülékből emelkedik ki, de viszonylag szokatlan, ám a felhasználás természetét figyelembe véve annál logikusabb helyen. Horizontális nézetben a készülék felső éléből, a hátlapi rendszer pedig középre pozicionált egy 64 megapixeles quad-Bayer szenzorral és egy 16 megapixeles ultraszéles egységgel. Egy biztos, az ujjunk nem fog belelógni a képbe.

A Legion Duel két teljesértékű Type-C csatlakozóval rendelkezik, mindkettő alkalmas a két darab, egyenként 2500 mAh-s (tehát összesen 5000 mAh kapacitású) akkumulátor gyorstöltésére 90 watt összteljesítménnyel, aminél már pont van nagyobb teljesítményű megoldás, de már ezzel is fél óra alatt 100%-os töltöttséget érhetünk el. Adatkommunikációs szabványok terén is a legfejlettebb technológiát integrálták: 5G, WiFi 6, NFC, 5.0-s Bluetooth aptX HD, aptX Adaptive kodekekkel, a hang pedig sztereóban jön a készülékből.


[+]

A dedikált játékvezérlők a ROG Phone-nal megegyezően ultrahang alapú érintőfelületek, az RGB világítás annak rendje és módja szerint testreszabható, a specifikáció további, esetleg lényeges elemei pedig egyelőre nem kerültek elő, de amint kiderül, hogy például van-e jack csatlakozó (látni nem látjuk), frissítjük a cikket. Az árak egyébként a következőképpen alakulnak, bár nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem volt szó: a belépő konfiguráció 8/128 GB-tal 500 dollárnak megfelelő jüanba kerül (150 ezer forint), a legerősebb variáns pedig 16/512 GB-tal 857 dollárba (258 ezer forint).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés