Bemutatkozott a Nokia 2

A belépőmodell meglehetősen szerény specifikációkat kapott, viszont eurós ára két számjegyű és elvileg kétnaponta elég tölteni. Itthon ugyanakkor vastagabban fog a toll.

Lassan minden szegmenst lefed a HMD Global érás Nokia paletta, hiszen a 3310 újrájától kezdve a Nokia 8 csúcstelefonig mindenféle árszegmensben jelen vannak, igaz, filléres okostelefonjuk még nem volt. Ezt az űrt hivatott betölteni a 99 eurós Nokia 2 Android 7.1.1 Nougattal és közelgő Oreo frissítéssel. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a szokásos terhekkel errefelé 39 990 forintra rúgó árcédula nálunk már belecsúszik a középkategória alsó sávjába.


[+]

Cserébe IP52 védelem és igencsak kövér telep jár a 143,5 x 71,3 x 9,3 milliméteres Nokia 2-höz: nem kisebb, mint 4100 mAh-s akkumulátor lapul benne, így abszolúte hihető a kétnaposnak ígért használat egy töltésről, de mi ennél ritkább etetést sem zárnánk ki, hiszen a hardver szerény. Meglehetősen szerény: az 5"-es, 720p-s masinát a négy 1,2 GHz-es Cortex-A7 magot használó Snapdragon 212 hajtja 1 GB RAM és 8 GB-os tároló kíséretében, ami microSD kártyával bővíthető.


[+]

Kérdéses persze, hogy ezzel a hardverrel, androidos platformon a Nokia 2 a legolcsóbb, mégis egész vállalható sebességű Lumiák örökébe tud-e lépni. Az mindenesetre jó hír, hogy a készülékház és így az oldalak alumíniumból készültek, a hátoldalt polikarbonát lap fedi, az 1280 x 720 pixeles In-Cell LTPS panelt pedig Gorilla Glass 3 üveg védi.


[+]

A cél természetesen egy minél olcsóbb ajánlat megalkotása volt, ami azért rendelkezik Cat.4 LTE képességekkel, talán ezért is Indiában hullott le róla a lepel. A Nokia 2 elöl 5, hátul pedig 8 megapixeles kamerát visel. Az utóbbi autofókuszt és LED villanót is kapott. Csatlakozási oldalról Bluetooth 4.1, WiFi 802.11b/g/n, GPS/Glonass/Beidou/aGPS és microUSB összeköttetés jár. Nem maradt ki az FM-rádió és a 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet sem. A Nokia 2 hazánkban november közepétől lesz elérhető fekete keret - fekete hátlap kombinációban, az év végén a fehér hátlap - ónszürke keret variáció bukkan majd fel, januárban pedig a fekete / rézkeret kivitel.

Előzmények

  • Körvonalazódik a Nokia 2

    Noha elég halvány körvonal, főleg a roppant szerény hardvernek köszönhetően, az akkumulátor viszont ütős lehet.

  • Jól fogynak a Nokia készülékek

    Annak ellenére, hogy nem tökéletesek, a csúcsmodell pedig csak most futott be, igen jól szerepelnek a piacon a HMD Global Nokia márkájú eszközei.

  • Nokia 5 - ötlettelen

    A HMD jelenleg elérhető szériájának középső tagja vegyes teljesítményt nyújt, kétségkívül vannak erősségei, de a hiányosságok sajnos hangsúlyosabbak, mint a pozitív tulajdonságok.

  • Nokia 3 - valaki most finntorog

    Symbian, MeeGo, Windows Phone és most Android: megtalálta-e a Nokia az ideális okosplatformot és a Lumiák méltó utódját, avagy az elbukott sorozatok hibáit ismétli?

Hirdetés