Bemutatkozott a Nokia 5.4

Középkategóriás telefonról van szó, szokás szerint vegytiszta Androiddal és két évnyi frissítéssel.

Online tartotta a Nokia 5.4 bemutatóját a gyártó, hiszen bizonyos piacokon még idén megjelenik, nálunk azonban januárban kerülhet a boltokba, eleinte kék, később talán lilás árnyalatban is. A Nokia 5.4 különösebb meglepetést nem hozott, a korábbi 5.3 kipofozott verziójáról van szó, amely számos ponton fejlődött, de például megmaradt a HD (720 x 1560 pixel) felbontású 6,39 inches kijelző, amely továbbra is 60 Hz-es képfrissítésre képes. A bal felső sarokba ütött kameralyuk sem tűnt el, amely egy 24 megapixeles szenzort rejt.


[+]

A korábbi Qualcomm Snadragon 665-ös egy 662-es váltja, ez igazából nem egy óriási eltérés, a 662-es elvileg 10%-kal magasabb órajelen tud ketyegni, de a mindennapok során érdemi különbséget nem hoz. A legolcsóbb Nokia 5.4-ben is lesz 4 GB RAM és 64 GB belső tárhely, természetesen továbbra is a vegytiszta Android rendszert fogja megkapni, két évnyi garantált frissítéssel. A 70-75 ezer forintos hazai ár viszont kicsit markánsabb, mint amit remélni lehetett, főleg a HD kijelző miatt lóg ki a mezőnyből a termék (noha a OnePlus Nord N100 is ezt használja, igaz, ott 90 Hz-es a képfrissítés), valamint az adatkommunikációs repertoárban is akadnak kompromisszumok. A Bluetooth csak 4.2-es verziószámú, a WiFi modul pedig nem ismeri az 5 GHz-es hálózatokat.


[+]

Képalkotás kapcsán hátul négy kamerát is találunk, de nem meglepő módon ebből igazán kettőnek lesz némi értelme. A főkameránk 48 megapixeles, quad-Bayer szenzoros, vagyis 12 megapixelen fog értékelhető fotókat szállítani (remélhetőleg), a mellérakott, 5 megapixeles, ultraszéles modul kapcsán viszont nem számítunk kiemelkedő képminőségre. Kapott még a makró és a mélységérzékelő is egy-egy szenzort 2 megapixeles felbontással, de ha ezeket elhagyják, akkor sem változott volna az 5.4 megítélése.


[+]

A termék a jövő év elején érkezik, hivatalos ára 189 euró, a hazai bevezetéskor nagyjából 70 ezer forintos árcédulára számíthatunk. Mindenképpen előny, hogy a két SIM mellé microSD is betolható, ahogyan az is említést érdemel, hogy nem maradt ki a 3,5 mm-es jack csatlakozó. Az akkumulátor 4000 mAh-s, elvileg 10 wattos töltést fel tud venni a készülék, de úgy tudni, hogy az alapcsomag csak egy kisebb teljesítményű töltőfejet tartalmaz majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Hirdetés