Bemutatkozott a Nokia X5

A Nokia 3310 félresikerült újrája után a 8110 is csúnyán elhasalt, okostelefonos vonalon azonban a HMD-érás Nokiák egyre jobbak, és a lendületet a most bejelentett X5 kívánja fenntartani. Egyelőre a Kínai Népköztársaságban mutatkozott be az 5,86"-es HD+ panellel szerelt ketyere, amely 149,51 x 71,98 x 8,096 milliméteres (most komolyan, ennyire fontos volt, hogy ne 8,1 millimétert írjanak oda?) és egy kézzel talán még éppen kezelhető.


[+]

A két üveglap által közrefogott házban a nyolcmagos MediaTek Helio P60 játssza a főszerepet, amely a Mali-G72MP3 grafikus gyorsítóval együtt kellő mennyiségű lóerőt biztosít a középkategóriában. Memória oldaláról 3 vagy 4 GB, a tárhely tekintetében pedig 32 és 64 GB-os opciók között lehet választani. A kisebbik kiszerelés hazai fizetőeszközre átszámolva mintegy 41 ezer forintért helyezhető a kínai kosárba, míg a kövérebbik Nokia X5 57 ezer forintnak megfelelő jüanért kaparintható meg.


[+]

A phablet előlapján 8 megapixeles kamera virít, míg hátul 13 + 5 megapixeles kombináció fedezhető fel autofókusszal és LED villanóval, természetesen bokeh effekttel megtámogatva. A 720 x 1520 pixeles, bevágással megszakított megjelenítőt és a komponenseket 3060 mAh-s telep látja el energiával, azt pedig USB-C porton keresztül lehet tölteni. A Kínán kívüli, így az esetleges hazai megjelenésről egyelőre nincs információnk, a fenti összegekért az ázsiai országban mindenesetre elég ütős készülékhez lehet hozzájutni.

Előzmények

Hirdetés