Bemutatkozott a OnePlus 9RT

Főként a játékosoknak szól, de nem csak nekik lehet izgalmas a gyártó új, de nem elérhetetlen árú, csúcshardverrel szerelt mobilja.

Kínában mutatták be a OnePlus 9RT-t, ami hivatalosan a OnePlus 8T alteregójaként ismerhető 9R modell utódja, és sok szempontból mutat előrelépéseket ahhoz képest. Kezdjünk az alapoknál: 6,62 hüvelykes kijelzője a jelenlegi (nem Pro) modelleknél nagyobb, de ami ennél is fontosabb, hogy 1080 x 2400 pixellel Samsung E4 AMOLED technológiára épül, 120 Hz-es megjelenítést, 600 Hz-es érintésérzékelést támogat, HDR10+ minősítésű, és sRGB és P3 színmódokban is használható.


[+]

Mivel jelentős részben játékosoknak szól az eszköz, így feljebb mentek hardverben is: míg a 9R-ben a Snapdragon 870 ketyegett, addig a OnePlus 9RT-be Snapdragon 888 chip került, ami számítási kapacitásban és grafikus teljesítményben is egyértelműen a 2021-es csúcskategóriába rakható, ráadásul az LPDDR5 RAM és az UFS 3.1 tárolóhely tovább segíti a zökkenőmentes működést. Jelenleg 12/256 GB-os változatot kínál a cég, de 8/128 GB-os alapmodell is várható belőle a jövőben. A hasonló rendszerchippel dolgozó OnePlus 9-hez képest a Space Cooling névre hallgató hűtési megoldás bordája 59%-kal lett itt nagyobb, összességében 20%-kal tudták javítani a hőelvezetés hatékonyságát, így minden bizonnyal tartósabban tudja a csúcsteljesítményt közvetlen összehasonlításban.


[+]

A kamerás oldal sincs elhanyagolva: a főkamera 50 megapixele a Sony IMX766-ra épül (ugyanez kerül a OnePlus 9 Próba is, csak ott épp ultraszéles modul mögé), az 1/1,56"-es érzékelő 1 mikronos szenzorpixellel, f/1,8-as apertúrával és 4-1-es képpontegyesítéssel készíti a fotókat, adott az optikai képstabilizálás is, videózni pedig 4K-ban, 60 fps-sel lehet. A 123 fokos ultraszéles kamera egyszerűbb, 16 megapixeles alapokra épül, f/2,2-es optika tartozik hozzá. Ezen kívül van még egy 2 megapixeles makrókamera, ami 4 centiméteres fókusztávolságra van beállítva. A szelfikamera 16 megapixeles, IMX471-es, rögzíteni pedig 1080p-t tud 30 fps-sel, elektronikus képstabilizálással.


[+]

A kétcellás akkumulátor 4500 mAh összkapacitású, 65 wattos gyorstöltést támogat a Warp Charge 65T-nek köszönhetően. Az USB-C port USB 2.0-s átvitelt támogat, viszont ezen kívül remek az adatkommunikációs csomag is, 5G, dual SIM, Wi-Fi 6 (2x2 MIMO), Bluetooth 5.2 (LDAC és AAC kodekekkel), NFC is adott. Sztereó hangszóró van rajta Dolby Atmos támogatással, illetve a kijelző alatt egy ujjlenyomat-olvasó helyezkedik el. Szoftveres téren az Android 11-re épülő ColorOS fut rajta.

[+]

A OnePlus 9RT előrendelése Kínában indul, az első adag október 19-én indulhat meg a vásárlókhoz. 3300 jüanos ára 160 ezer forintot takar a nagyobbik tárolóval, ezzel valamivel a OnePlus 9 bemutatókori ára fölé lehet kalkulálni a piacra kerülését, ha helyi árakkal hasonlítjuk össze. Fekete, ezüst és kékeszöld színekben válik elérhetővé, viszont a nemzetközi piacra kerülése ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus 9 - a kevesebb néha több(be kerül)

    A Pro verzió mellett kevesebb figyelem övezte a OnePlus 9-et, pedig ez is egy remek készülék, csak nem annyival olcsóbb, mint amennyivel kevesebbet tud.

  • OnePlus 8T – fazonigazítás

    A OnePlus 8T az alapmodell bővített funkcionalitású kiadása, ahogy mindig. Jobb (és sík) kijelző, gyorsabb töltés, gyorsabb belső tárhely, Android 11, de a teljesen használhatatlan makró kamera most komolyan, minek?

Hirdetés