Bemutatkozott a Realme Q5 és Q5 Pro is

A két modell a középkategóriás Q5i-t követi komoly gyorstöltéssel, korrekt hardverrel és prémium kijelzőkkel.

Ma bemutatkozott a Realme Q5 és Q5 Pro is, mindkettő nagy teljesítményű gyorstöltéssel és 5000 mAh-s akkuval. Az alapmodell 60 wattos SuperDart Charge megoldással dolgozik, a Pro tempója pedig egészen 80 wattig megy fel, a megfelelő töltőadapterek pedig a csomag részét képezik a grátisz védőtokkal egyetemben.

Realme Q5Realme Q5Realme Q5 Realme Q5 [+]

A Q5 Pro a Realme GT2 E4 AMOLED kijelzőjét kapta meg, ami 6,62 hüvelykes képátlót, FHD+ felbontást, 120 Hz-es képfrissítést és kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót jelent. A Q5 ugyanezeket a paramétereket hozza 6,2 hüvelyken, LCD technológiával és bekapcsológombba épített biometrikus azonosítóval. Mindkét panelbe 16 megapixeles szelfikamera lyukad a bal felső sarokban.


[+]

A Q5 Snapdragon 695 5G lapkával dolgozik, a Q5 Pro pedig Snapdragon 870-nel, a választható memóriaopciók viszont megegyeznek: 6 vagy 8 GB RAM és 128 vagy 256 GB UFS 3.1-es belső tárhely. A WiFi 6 csak a Pro esetében adott, az SBC, AAC, aptX és aptX HD kodektámogatás szintén közös, csak a Q5-nél ezt egy 5.1-es BT modem hozza, nem 5.2-es, mint a Prónál. A Dolby Atmos és Hi-Res Audio minősítésű sztereó hangszórókat mindkét készülék esetében élvezhetjük, a jack és az NFC viszont úgy, ahogy van, kimaradt.

Realme Q5 Pro

A képalkotásért az alapmodell esetében egy 50 megapixeles főkamera felel, amit egy 2 megapixeles monokróm portrészenzor és egy 2 megapixeles makró egészít ki, a Prónál viszont egy 8 megapixeles ultraszéles került a 64 megapixeles főkamera és a szokásos 2 megapixeles makró mellé.


[+]

A készülékek egyelőre Kínában vásárolhatók meg, az alapmodell esetében fekete, meleg sárga és hideg fehér árnyalatban, 75 ezer forinttól 95 ezer forintig, természetesen jüanból átszámolva. A Pro ugyanezeket az árnyalatokat hozza sakktábla mintával, de a konzervatívabb feketéből csak 6/128 GB-os verzió érhető el 102 ezer forintnak megfelelő jüanért, a színes változatok pedig csak 8/128 vagy 8/256 GB-os memóriacsomaggal 111 ezer és 123 ezer forintnyi helyi pénzért.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Realme GT Neo 3T

    Nagy újdonságra nem kell számítani, a Realme Q5 Pro nemzetközi piacra szánt átnevezése. Emelett a Neo3 európai ára is kiderült.

Előzmények

Hirdetés